//
Je leest...
Kampioenschappen, Wedstrijden

Prachtige achtste titel op BK voor Sven

Op een prachtige manier heeft Sven Nys zijn achtste titel bij de elites. In de eerste ronde dichtte hij na een mindere start de kloof op Albert en zette deze meteen onder druk. Sven sloeg snel een definitieve kloof. Rob Peeters vervolledigde het podium.

Het parcours in Hooglede-Gits ligt er zwaar bij, er werd zelfs een strook uit het parcours gehaald omdat de rondetijden anders te hoog zouden oplopen. Geen Bart Wellens op dit BK, want Wellens werd de avond voordien opgenomen in het ziekenhuis nadat hij getroffen werd door een acute griepaanval.

Ook bij Sven draait niet alles 100%, al wou Albert dat niet meteen geloven. Sven heeft last van een geblokkeerde rug, maar dankzij zijn osteopaat kwam de rug toch los. Het is spannend afwachten wat Svens capaciteiten nog zullen zijn.

Rob Peeters start het beste, Sven start slecht en is op achtervolgen aangewezen. Albert dichtte het kloofje op Peeters en trok meteen stevig door. Hij kreeg een kloof van acht seconden voorsprong.

Sven maakte ondertussen meer en meer plaatsen goed. Hij nestelde zich aan de kop van het achtervolgend groepje en trok meteen door. De jacht op Albert was open.

Lang duurde de jacht niet. Sven kwam snel Albert vergezellen. Nys zette Albert direct onder druk en Albert moest op de technische passages steeds weer ruimte laten. Achterin was het niet het dagje van de Sunweb-Revorrenners. Klaas Vantornout moest opgeven en in het achtervolgend groepje hing Kevin Pauwels aan de rekker.

De ruimte werd een kloof van 10 seconden. Albert kreeg de kloof niet meer dicht en brak na een tijdje. 10 seconden werden een halve minuut.

Sven maakte er een onemanshow van. In de strijd om de derde plaats maakte Rob Peeters een definitieve afscheiding.

In de laatste ronde had Sven genoeg tijd om zijn titel te vieren. Zichtbaar emotioneel bolde Sven als eerste over de streep van het Belgisch Kampioenschap. Dat deed hij nu al voor de achtste keer!

Uitslag

 1. Sven Nys
 2. Niels Albert
 3. Rob Peeters
 4. Sven Vanthourenhout
 5. Tom Meeusen
 6. Dieter Vanthourenhout
 7. Jan Denuwelaere
 8. Kenneth Van Compernolle
 9. Bart Aernouts
 10. Kevin Pauwels
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: