//
Je leest...
Uncategorized

Beresterke Nys pakt overtuigende zege in zijn Baal

Sven heeft met veel panache zijn eigen grote prijs van Baal gewonnen. Hij reed met een grote voorsprong over de streep en maakte er een ware onemanshow van.

De Balenberg is traditioneel terrein voor een loodzware cross en dat vlak nĂ  het Nieuwjaarsdiner. Alle crossers leken dat diner goed verteerd te hebben. ‘Om half twaalf lag ik in mijn bed’, wist Sven te vertellen. ‘Al had ik een beetje last van het vuurwerk dat om 12u wordt afgestoken.’

Aan de start was er van die last echter niet veel meer te merken. Stybar maakte de beste start en ook Sven was goed weg. Niels Albert startte matig en was op een kleine inhaalrace aangewezen.

Stybar kreeg een klein kloofje en Sven sloot bij Stybar aan. Ook Klaas Vantornout kwam aan de kop van de koers piepen.

Net zoals in de vorige crossen trapte Stybar door zijn snelle start op zijn adem en Stybar zakte terug. Sven deelde een kleine prik uit, Vantornout kon nog even volgen, maar moest de Kannibaal vervolgens laten gaan.

De weg lag open voor Sven en stukje bij beetje vergrootte Sven zijn voorsprong. Kevin Pauwels en Niels Albert leidden de achtervolging, maar toch bleef de voorsprong gestaag groeien, mede door de vele technische foutjes die de achtervolging maakte op het loodzware parcours.

Sven beperkte echter die technische fouten en maakte er in zijn Baal een ware onemanshow van. In de achtervolging merkten we dat Pauwels, Vantornout en Wellens een afscheiding van de rest maakten. Tussen hen ging de strijd om plaatsen twee en drie.

Vantornout maakte echter een pijnlijke val, waardoor deze last kreeg van zijn knie en wegzakte. Pauwels reed vervolgens weg van Bart Wellens, die lekreed, maar toch nog het geluk had dat de materiaalpost zich dichtbij bevond. Wellens werd derde.

Uitslag

  1. Sven Nys
  2. Kevin Pauwels
  3. Bart Wellens
  4. Zdenek Stybar
  5. Rob Peeters
  6. Niels Albert
  7. Dieter Vanthourenhout
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: