//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Albert wint Baalse diner bij kunstlicht in Diegem

Het houdt niet op, de materiaalpech voor Sven! Deze keer nekte de ketting Sven tijdens de allerlaatste ronde van de Superprestige in Diegem. Niels Albert lachte in zijn vuist en haalde dankzij Svens pech met sprekend gemak de zege binnen. Sven wist de schade te beperken en consolideerde de tweede plaats.
Diner bij kunstlicht
Diegem is traditioneel een avondcross, de einige in het profcircuit. De cross wordt al sinds 1976 georganiseerd. ‘Berten’ Van Damme won toen de allereerste editie. Verschillende lantaarns proberen de omloop overzichtelijk te houden, want niet alleen de renners hebben dit licht nodig, ook VT4 die de wedstrijd live uitzond heeft steevast nood aan helder licht.

Sven stond opgelapt aan de start en het was nog maar de vraag of Sven zou hersteld zijn na de rugproblemen die tijdens de wereldbekerwedstrijd in Zolder hem parten speelden. Hij startte goed, maar Zdenek Stybar, die na een tijdje afwezig te zijn geweest wegens knieproblemen voor het eerst weer aan de start van een wedstrijd stond, nam meteen het initatief. Hij slaagde erin een klein kloofje te slaan dankzij een val van Tom Meeusen.

Sven hield het hoofd echter koel en dichtte de kloof op Stybar. Hij bracht een hele sliert renners mee terug, waaronder ook Niels Albert. Stybar zag de grond vervolgens van dichtbij, want hij wist niet recht te blijven in een zeer gladde bocht. Sven profiteerde van de val van Stybar en voerde het tempo op. Hij sloeg het hele veld achtervolgers uit elkaar en de enige die Sven nog kon achtervolgen was Niels Albert. Samen met Albert vormde Sven de kopgroep en daarachter moesten voornamelijk renners van Telenet-Fidea de handen in elkaar slaan om de vlugge vogels nog terug te halen.

De achtervolgers naderden één keer op een handvol seconden van de kopgroep, maar Albert en Sven lieten de achtervolgers niet dichter naderen. Het was een voortdurend op en overnemen van de kop en Sven en Albert werkten goed samen.

Sven en Albert bleven alleen samen en zo gingen ze ook de laatste ronde in. Albert begon aan de laatste ronde, maar gaandeweg nam Sven de koppositie. In de lussen wist Albert de kop over te nemen van Sven en plaatste een demarage. Sven volgde, maar bij de volgende lus ging het verkeerd. ‘Om een onverklaarbare reden ging mijn ketting eraf’, verklaarde Sven na de aankomst. Albert had de materiaalpech van Sven onmiddellijk door en wachtte natuurlijk niet. Albert pakte de zege en Sven wist de schade nog te beperken door op een tweede plaats te eindigen. Zdenek Stybar werd knap derde, Rob Peeters vierde en Bart Wellens vijfde.

Uitslag
1    Niels Albert
2.    Sven Nys
3.    Zdenek Stybar (Tsj)
4.    Rob Peeters
5.    Bart Wellens
6.    Philipp Walsleben (Dui)
7.    Kevin Pauwels
8.    Sven Vanthourenhout
9.    Jan Denuwelaere
10.    Gerben de Knegt (Ned)
11.    Steve Chainel (Fra)
12.    Martin Zlamalik (Tsj)
17.    Kenneth Van Compernolle
18.    Ben Berden

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: