//
Je leest...
Wedstrijden

Boom zet iedereen te kijken

Lars Boom zette vandaag een stevig boompje op! Hij reed iedereen naar huis, ook een sterke Albert die kost wat het kost winnen wou. Albert slaagde echter er niet in de Vlijtingse motor uit zijn lood te slaan en moest zo de duimen leggen voor de Nederlander. Sven had last van zijn rug en werd vijfde.

Spectaculair glijden geblazen

Lars Boom, Eschborn-Frankfurt City Loop 2009

Lars Boom, Eschborn-Frankfurt City Loop 2009 (Photo credit: Wikipedia)

Zolder is typisch een zand en klimparcours, maar vandaag toverde Koning Winter het parcours om tot een regelrecht spektakelstuk met spectaculaire afdalingen, glibberige stroken en veraderlijke sporen. Niet alleen dat viel op aan de cross op en rond de Sacramentshelling, ook een nieuwe gast maakte vandaag deel uit van het veldrijderspeloton. De boomlange Nederlander zou vandaag starten in zijn eerste wereldbekermanche, zijn vierde cross van het seizoen.

Voor Sven hoefde vandaag niets, al kon een tweede plaats in het wereldbekerklassement toch wat extra motivatie opleveren. Albert stond stevig in het wit en was bijna zeker van zijn witte outfit.

Kevin Pauwels maakte de beste start op het glibberige asfalt van het racecircuit. Hij trok het peloton op een lang lint, maar al na de eerste bocht nam Lars Boom de leiding. Sven startte minder, maar voor Klaas Vantornout werd de start ronduit catastrofaal. Hij viel en werd zo een heel stuk achteruit geslagen. Vantornout zou niet meer in het stuk voorkomen.

Pauwels sloeg een klein gaatje, maar dankzij de enorme power van Boom, wist Boom zichzelf en de rest terug naar voor te brengen. Pauwels geraakte vervolgens verzeild in een dipje en zakte weg. Daardoor lag de weg open voor Boom. Boom plaatste een verschroeiende tijdrijdersdemmarage en nam al snel vele meters voorsprong. De Nederlander zou vervolgens sukkelen met de ketting, die telkens op een technische afdaling van de kettingbladen schoof en dat pleitte in het voordeel voor Niels Albert. Albert slaagde erin om Boom bij te halen, maar moest telkens op zijn tanden bijten om Boom niet te moeten laten gaan in de lange rechte stroken, die in het voordeel pleitten van de Vlijtenaar, anderzijds was Albert weer technisch sterker op de technische stroken. De twee wisselden elkaar af.

Sven verzeilde ondertussen een beetje in de achtergrond en leek het rustig aan te doen, maar schijn bedriegt. ‘Ik voelde me een beginneling op de fiets en had enorm veel pijn in de rug.’. Morgen wordt Sven behandeld bij de osteopaat. ‘Ik kan er niet veel aan doen en heb maar direct de osteopaat verwittigd.’ Sven zou vijfde eindigen. Door de rugproblemen van Sven wist Bart Wellens zich te knokken naar een derde plaats en ook Gerben de Knegt reed Sven nog voorbij. Simunek liep een sleutelbeenbreuk op bij een zware val en ziet naar alle waarschijnlijkheid zijn seizoen in rook opgaan.

Voorin werd een helse strijd gestreden die beetje bij beetje in het voordeel van de Nederlander zou uitdraaien. Boom voelde zich als een vis in het water en speelde met machteloze Albert die beetje bij beetje kraakte onder de verschroeiende tempoversnellingen van Boom. In de allerlaatste ronde werd het echter nog zeer spannend toen Albert op een drietal seconden wist te naderen, maar verder kwam Albert niet. Lars Boom wist Albert perfect achter zich te houden en bolde als ware heerser over de streep.

Uitslag
1.    Lars Boom (Ned)    in 1u08’29”
2.    Niels Albert    op 13″
3.    Bart Wellens    1’16”
4.    Gerben de Knegt (Ned)    1’46”
5.    Sven Nys    1’55”
6.    Bart Aernouts    2’24”
7.    Kevin Pauwels    2’34”
8.    Dieter Vanthourenhout    2’34”
9.    Christian Heule (Zwi)    2’39”
10.    Thijs van Amerongen (Ned)    2’42”
11.    Tom Meeusen    2’48”
16.    Klaas Vantornout    3’23”
18.    Rob Peeters    4’12”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: