//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Jong veulen Meeusen sprint sneller in Kalmthout

Knap hoor, wat Tom Meeusen vandaag liet zien in Kalmthout! Hij versloeg zowaar Sven in de spurt op de besneeuwde ondergrond van Kalmthout. Sven liet na de wedstrijd verstaan niet een superdag te hebben gehad. ‘Ik heb een paar fouten in mijn tactiek en bandenkeuze gemaakt’, zuchtte hij na de aankomst.

Besneeuwd, maar niet spekglad
Het parcours in Kalmthout kroop voor de gezelligheid weer eens onder het witte deken en dat deed ons denken aan de spannende thriller van het voorbije jaar, waar Sven op een haar na voor Zdenek Stybar en Niels Albert bleef.

Zdenek Stybar is er nu niet bij en het parcours ligt er vandaag toch ook iets anders bij. Minder glad dan het voorbije jaar, maar zeker niet minder spectaculair. Een heus ‘moeras’ moest zelfs door de organisatie met kruiwagens vol zand moeten worden gedempt omdat je er anders gewoon te ver in weg zou zakken.

De Fransman Mourey koos als eerste het hazepad na een rare start. De lichten stonden nog steeds op rood, maar de renners vertrokken al. Sven had dat niet meteen door en startte niet perfect, maar ook niet slecht.
De Fransman werd snel bijgehaald door een onstuimige Niels Albert, die als leider van de wereldbekerstand graag zijn voorsprong zou uitbouwen op grooste en dichtste concurrent, Kevin Pauwels.

Dichtste achtervolgers van Albert en Mourey waren op dat ogenblik het viertal Nys, Pauwels, Aernouts en Meeusen. Albert ging heel onstuimig tekeer en leek lange tijd op weg naar een demonstratie, maar in de vierde ronde smolt alles toch weer samen en kon de koers opnieuw beginnen. Albert zou vervolgens niet meer op het voorplot verschijnen en stierf een roemloze dood. Hij werd uiteindelijk vijfde.

Pauwels was de volgende die leep de gashendel openzette en zelfs erin sloeg een klein kloofje voor zich te winnen, ondermeer door een verkeerde materiaalkeuze van Sven, maar werd toch weer bijgebeend door de Kannibaal.

Zo gingen we met vier, Sven, Meeusen (die nog geen trap teveel had gegeven), Mourey en Pauwels de laatste ronde in. Sven nam resoluut de kop en moest iets doen om een mogelijke sprint te vermijden. Hij temporiseerde, maar kreeg Pauwels en Mourey met geen stokken uit zijn wiel. Hij koos dan maar om de spurt te beginnen vanuit een minder ideale positie, op kop.

Meeusen daarentegen zat perfect en vond meteen de juiste versnelling. Hij gebruikte de snelheid van Sven als lanceerplatform en wist Sven net in de spurt te overtroeven. Kevin Pauwels werd derde, Mourey vierde en Niels Albert was weggezakt naar een vijfde plaats.

Uitslag
1.    Tom Meeusen    in 1u02’21”
2.    Sven Nys    z.t.
3.    Kevin Pauwels    2″
4.    Francis Mourey (Fra)    7″
5.    Niels Albert    30″
6.    Bart Aernouts    39″
7.    Bart Wellens    52″
8.    Radomir Simunek (Tsj)    53″
9.    Dieter Vanthourenhout    54″
10.    Martin Zlamalik (Tsj)    1’04”
11.    Philipp Walsleben (Dui)    1’08”
12.    Steve Chainel (Fra)    1’11”
13.    Rob Peeters    1’12”
14.    Christian Heule (Zwi)    1’15”
19.    Klaas Vantornout    1’48”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: