//
Je leest...
Wedstrijden

Sven gaat lopen met de meeste druiven in Overijse

Sven heeft vandaag de grootste buit naar huis meegebracht en wist hij Pauwels en Vantornout achter zich te houden in de oermoeder der alle crossen, de druivenveldrit in Overijse. Lars Boom, die voor de gelegenheid  kende pech, maar zette wel een knappe prestatie neer.

Sterk parcours, sterke prestatie

Lars Boom, Eschborn-Frankfurt City Loop 2009

Lars Boom, Eschborn-Frankfurt City Loop 2009 (Photo credit: Wikipedia)

Vandaag kreeg de cross speciaal bezoek van een ex-wereldkampioen en de huidige Nederlands kampioen veldrijden. Lars Boom deed voor het eerst sinds lange tijd nog eens mee in een cross en toonde van bij de start ambitie om de cross te winnen. Het parcours van Overijse behoorde niet tot één of ander regelmatigheidscriterium, maar buiten Zdenek Stybar was de bezetting toch die van een klassementscross. Geen wonder, want Overijse wordt gezien als een oermoeder van de cross en lag er prachtig bij. Veel afdalingen, afgewisseld door lange klimstroken, maar ook ploeterstroken en tempostroken behoorden tot de uitrusting van Overijse.

Lars Boom ging meteen als een bezetene tekeer en nam meteen resoluut de kop. Hij slaagde erin een klein gaatje te slaan, maar moest die voorsprong even later afgeven wanneer hij door gebrekkige techniek tegen een paaltje van de parcoursomheining reed. Alles troepte samen. Niels Albert was de grootste afwezige vooraan en vonden we pas terug op plaats 15, op zo’n 20 seconden van de kop.

Rond half koers waagde Sven zijn kans en plaatste hij een demmarage. Sven reed weg van de rest en schudde daarna opnieuw Klaas Vantornout van zich af en werd niet meer bijgehaald. Lars Boom en Kevin Pauwels probeerden nog wel terug te keren naar Sven, maar toen ze daar bijna in slaagden, reed Lars Boom net op dat moment lek en moest hij Pauwels laten gaan. Pauwels vocht tegen een windmolen en geraakte niet meer vooraan. Sven reed een ware triomftocht op het parcours in Overijse.

Lars Boom werd ondanks zijn platte voortube (die hij ver van de materiaalzone had gekregen) nog zevende en had genoten nog een keertje in een cross te kunnen meestrijden. Niels Albert werd pas achtste. De tweede plaats was voor Pauwels, de derde voor Vantornout.

Uitslag
1.    Sven Nys    in 59’15”
2.    Kevin Pauwels    op 21″
3.    Klaas Vantornout    37″
4.    Bart Aernouts    53″
5.    Tom Meeusen    1’03”
6.    Dieter Vanthourenhout    1’25”
7.    Lars Boom (Ned)    1’31”
8.    Niels Albert    2’02”
9.    Rob Peeters    2’15”
10.    Gerben de Knegt (Ned)    2’25”
11.    Kenneth Van Compernolle    2’33”
15.    Jan Verstraeten    3’31”
16.    Bart Wellens    3’50”
17.    Ben Berden    4’25”
18.    Tom Van den Bosch    4’43”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: