//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Sven profiteert van pech Albert in Essen

Een lekke band deed Albert vandaag de das om. Pech voor hem, maar een geluk voor Sven! Hij pakte de zege, Klaas Vantornout werd tweede, Kevin Pauwels, die meteen de leiding pakt in het GVA-klassement, derde.

Platte band, brute pech
De vierde manche van de GVA-trofee lag er voor de gelegenheid gemixt bij. Snelle stroken, afgewisseld met ploeterstroken en looppassages. Ideaal voor Niels Albert, maar hij maakte een niet te beste start. De beste start kwam van Rob Peeters die zich blijkbaar goed voelde vandaag en resoluut de kop nam. Sven volgde wat verder in vijfde stelling.

Aan het einde van de tweede ronde worden traditioneel de GVA-Spurtpunten uitgedeeld en Sven zag zijn kans schoon om van de gelegenheid te profiteren de punten weg te kapen van dichtste concurrent Albert of Pauwels, die mede goed vooraan zat geposteerd. Sven versnelde op een modderige strook en wist zo de drie punten integraal op zijn ‘account’ te bij te schrijven.

Na de spurt viel het een beetje stil en Sven Vanthourenhout zag zijn kans om een kloofje te slaan. Vantourenhout, die graag nog eens aan zijn ploeg Sunweb-Revor wou tonen dat hij het investeren waard is, werd echter snel ingehaald toen Niels Albert, uit de achtergrond teruggekeerd, zich met de zaken ging bemoeien.

Albert probeerde de tegenstand af te matten door een verschroeiend tempo op te leggen. Sven, Pauwels en ook een goede Klaas Vantornout gaven echter geen krimp of wisten telkens weer te komen aansluiten op technische passages, waar Albert duidelijk de mindere van de vier was.

Albert versnelde nog een keer op een lang ‘autostradestuk’ en sloeg een kleine kloof. Het lot was Niels Albert vandaag echter niet goedgezind, want enkele seconden daarna, reed Albert lek. Beetje bij beetje zag hij zijn dichtste achtervolgers naderen, die over hem walsten als een verpletterende trein.

Sven toonde zich de slimste en de sterkste van de drie en pakte de zege. Vantornout en Pauwels werden respectievelijk tweede en derde. Door de derde plaats en de afwezigheid van wereldkampioen Zdenek Stybar, komt Kevin Pauwels aan de leiding in het GVA-Klassement.

Uitslag
1.    Sven Nys    in 1u00’21”
2.    Klaas Vantornout    op 5″
3.    Kevin Pauwels    8″
4.    Bart Wellens    28″
5.    Niels Albert    42″
6.    Sven Vanthourenhout    50″
7.    Bart Aernouts    1’06”
8.    Gerben de Knegt (Ned)    1’09”
9.    Rob Peeters    1’24”
10.    Thijs van Amerongen (Ned)    ”
11.    Tom Meeusen    1’58”
12.    Enrico Franzoi (Ita)    2’00”
13.    Eddy van IJzendoorn (Ned)    2’04”
14.    Dieter Vanthourenhout    2’18”
15.    Thijs Al (Ned)    2’21”
20.    Ben Berden    3’18”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: