//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Sven derde na kafkaïaanse tocht naar Igorre

Na een kafkaiaanse onderneming om in Igorre te geraken, heeft Sven beslag gelegd op de derde plaats. Niels Albert werd de winnaar, gevolgd door een sterke Mourey, die duidelijk gemikt had op deze wereldbekercross.

Barre trip om een uurtje te ploeteren
De meeste renners hadden deze week verkozen om een weekje op trainingskamp te vertrekken als voorbereiding op de drukke kerst- en nieuwjaarperiode. Ook Sven koos om een weekje naar Mallorca te trekken om er in aangenamere temperaturen te vertoeven dan wij in België. Niels Albert trok naar Benicassim, Klaas Vantornout bleef thuis.

Door de staking van de luchtverkeersleiders in Spanje, moesten verschillende renners de tocht met de wagen doen naar Igorre. Albert en de andere renners die op het vasteland zaten ondernamen een lange trip van het zuiden van Spanje naar het barre noorden, Sven deelde een privéjet met Sven Vantourenhout, Bart Aernouts, Thijs Van Amerongen en Gerben De Knegt. Een dure grap: ‘De privéjet geregeld door mijn vrouw (Isabelle Nijs, red.) kostte in het totaal ongeveer 7500 euro’.

De vraag was natuurlijk hoe de trip de renners zou zijn bevallen. Stybar deed, zoals u weet, niet mee, want hij kampt met een knieblessure en is enkele weken out.

Het gemis van Stybar was een voordeel voor zijn naaste concurrenten Albert en Sven in de strijd voor het wereldbekerklassement. Ook de Gva-trofee pakken, zal moeilijk worden voor de wereldkampioen die hoopt tegen de kerst- en nieuwjaarperiode terug fit te zijn.

De Fransman Francis Mourey had duidelijk zijn zinnen gezet op deze cross op het Spaanse vasteland, die voor de gelegenheid er zompig en modderig bijlag door de vele regenval. Mourey sloeg in de tweede ronde een gat en werd alleen nog bijgehaald door Niels Albert. Sven kende geen superdag: ‘Ik ben momenteel terug aan het opbouwen naar de drukke periode rond de feestdagen. De motor sloeg vandaag niet aan en dat na een zware week van training.’. Sven volgde samen met Wellens en Pauwels op een halve minuut van het leidersduo Albert-Mourey.

Albert probeerde de lastige Fransman van zich af te schudden en net wanneer je dacht dat de Fransman zo sterk was dat hij niet meer zou lossen, moest hij Albert laten gaan. Albert gunde de Fransman geen blik meer en reed in één ruk naar de zege.

Mourey moest nog oppassen voor Sven die beetje bij beetje naderde, maar spijtig genoeg niet bij de Fransman wist te komen. Sven werd uiteindelijk tevreden derde. ‘Na een zware tocht en geen optimale opwarming was dit het beste wat ik er uit kon halen.’ Door de overwinning komt Albert aan de leiding van het wereldbekerklassement en neemt hij een stevige optie op dat klassement. Volgende afspraak met Sven vindt maandag plaats, dan strijd Sven in Asteasu.

Uitslag
1.    Niels Albert     in 1u06’43
2.    Francis Mourey (Fra)    op 17″
3.    Sven Nys     39″
4.    Bart Wellens     55″
5.    Kevin Pauwels     1’07”
6.    Klaas Vantornout     1’33”
7.    Bart Aernouts     1’48”
8.    Gerben de Knegt (Ned)    1’49”
9.    Philipp Walsleben (Dui)     2’11”
10.    Christian Heule (Zwi)    2’17”
11.    Ergoitz Murgoitio (Spa)    2’27”
12.    Rob Peeters     2’31”
13.    Enrico Franzoi (Ita)    2’35”
14.    Dieter Vanthourenhout     2’41”
15.    Nicolas Bazin (Fra)    2’54”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: