//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Materiaal houdt Sven van zege in Gieten

Vervloek het stuk plastic dat Sven vandaag van de zege hield in de spurt met Tom Meeusen! In de laatste rechte lijn brak de pedaal van Sven af en moest daardoor de zege en de tweede en derde plaats laten schieten. Sven verstevigt wel zijn leiderspositie door erbarmelijke prestaties van Albert en Stybar, die duidelijk hun goede prestatie van gisteren niet verder konden doortrekken.

Snelle, maar koude cross
Het parcours in Gieten lag er vandaag zeer snel bij. De regen was uitgebleven, maar ondanks dat zorgde de dauw en bevrozen modder voor een spatje gladheid. De beste en meest explosieve renner zou hier vandaag zonder pech winnen.

Starten is blijkbaar niet de meest favoriete bezigheid van Niels Albert. Albert klungelde bij de start en was net zoals gisteren meteen op achtervolgen aangewezen. Radomir Simunek was als beste weg en draaide als eerste het bevrozen veld in. Michel Huenders had vandaag zijn zinnen gezet op de cross in het Nederlandse Gieten en trok vooraan goed door. Sven, Simunek en Meeusen volgden.

Vier renners reden vervolgens weg. Sven, Simunek, een sterke Meeusen en Dieter Vantourenhout reden vooraan weg. Albert volgde dan al op 22 seconden en kon de zege in de wedstrijd al op zijn buik schrijven. Achter de kopgroep volgde een groepje met wereldkampioen Stybar en Kevin Pauwels. Niels Albert zou later opgeven, net als Bart Wellens die een helse dag beleefde. Wellens viel loeihard op het ijs en kermde het uit van de pijn. Tot overmaat van ramp werd hij vervolgens ook nog eens een keertje aangetikt door Page.

De vier koplopers werden niet meer bijgehaald en er ontketende zich een mooie strijd om de overwinning. Simunek, Vantourenhout en Meeusen streden om elke koppositie schouder aan schouder, want zij hadden immers nog nooit een Superprestigezege op hun naam kunnen schrijven. Sven deed aanspraak op de zege door zijn tonnen ervaring en ijzersterke techniek.

Spijtig genoeg waren de pedalen van Sven niet ijzersterk. Sven schoot voortdurend uit zijn klikpedalen, een teken dat er wel eens iets mis zou kunnen zijn met zijn schoenplaatjes. Simunek en Vantourenhout lagen er al snel af en Sven en Meeusen gingen de laatste rechte lijn in. Toen brak de pedaal van Sven op een onverstaanbare wijze af. ‘Ik was net kracht aan het zetten op mijn pedalen, want ik begon de spurt uit een bevoorrechte positie. Ik had nog wel iets over, maar toen brak mijn pedaal af.’ Sven trapte in het luchtledige en werd ternauwernood nog voorbijgestoken door Simunek en Dieter Vantourenhout. Hij moest zijn wedstrijd al lopend beeïndigen.

Voor Meeusen kon het geluk niet op. Hij stond voor het eerst op het hoogste schavot van een Superprestigepodium en glunderde. ‘Ik vind het wel spijtig dat ik Sven niet op zijn waarde heb kunnen kloppen’, vertelde hij na de aankomst. Zdenek Stybar reed een anonieme wedstrijd en kwam nooit vooraan meespelen om de overwinning. Volgende week is er de wereldbekermanche in Igorre en de cross in Asteasu.

Uitslag
1.    Tom Meeusen    in 1u02’40”
2.    Radomir Simunek (Tsj)    op 10″
3.    Dieter Vanthourenhout
4.    Sven Nys    25″
5.    Kevin Pauwels    45″
6.    Eddy van IJzendoorn (Ned)
7.    Bart Aernouts
8.    Gerben de Knegt (Ned)
9.    Mariusz Gil (Pol)
10.    Enrico Franzoi (Ita)    55″
11.    Thijs van Amerongen (Ned)    1’00”
12.    Klaas Vantornout    1’20”
13.    Jan Denuwelaere    1’25”
14.    Sascha Weber (Dui)    1’30”
15.    Tom Van den Bosch    1’35”
17.    Zdenek Stybar (Tsj)    1’40”
19.    Ben Berden
22.    Jan Verstraeten    2’25”
24.    Kenneth Van Compernolle    3’55

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: