//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Albert pakt eerste ruiker in Koksijde

Albert heeft vandaag zijn eerste overwinning gepakt. Albert reed solo naar de aankomst en liet de andere achtervolgers ver achter zich. Sven had pech en werd door een knieval van Bart Wellens gehinderd, hij werd derde. Stybar werd tweede.

Zand, zand en nog eens zand
Koksijde is een van de traditionele zandcrossen in het veldritcircuit. De cross heeft een rijke erelijst die teruggaat tot in 1969. Roger De Vlaeminck wist toen Robert Vermeire en Norbert De Deckere achter zich te houden. Vandaag ging de strijd ongetwijfeld tussen Sven Nys, Niels Albert, die week na week beter werd, Kevin Pauwels, die de laatste weken goed bezig was of misschien ook Stybar, alhoewel hij verklaarde nog steeds last te hebben van knieproblemen.

Sven en Albert moesten meteen na een minder goede start achtervolgen op een groepje met Zdenek Stybar, die duidelijk voor het eerst geen last meer had van de knieproblemen, Tom Meeusen, Kevin Pauwels en Bart Aernouts. Sven en Albert konden snel komen aansluiten bij de vierkoppige kopgroep.

Sven waagde zijn kans in het zand van Koksijde, maar kreeg vlak na zijn demmarage te maken met materiaalpech. De ketting schoot eraf en Sven verloor veel tijd. Albert had dat gezien en trok op het juiste moment door. ‘Ik wist dat de dag dat ik moest winnen ooit zou komen’, verklaarde Albert na de aankomst. Albert reed inderdaad weg van de concurrentie en liep beetje bij beetje uit.

Tegen de tijd dat Sven de kans had om eindelijk terug te gaan jagen op Albert, was de vogel al gaan vliegen. Achter Albert ontketende zich ondertussen een spannende strijd voor de tweede plaats. Een sterke Bart Wellens maakte samen met Stybar en Sven aanspraak op die tweede plaats, maar maakte een onhandige knieval, hinderde Sven en liet zo Stybar een gaatje slaan.

Sven haalde Stybar niet meer in en werd derde. Albert was ondertussen al ruim een halve minuut over de streep. ‘Ik zat al met Gieten in mijn hoofd. De Superprestige is voor mij één van de enige klassementen waar ik nog aanspraak voor maak.’, aldus Sven na de aankomst.

Uitslag
1.    Niels Albert    in 1u06’05”
2.    Zdenek Stybar (Tsj)    op 27″
3.    Sven Nys    31″
4.    Bart Aernouts    32″
5.    Bart Wellens    42″
6.    Francis Mourey (Fra)    56″
7.    Gerben de Knegt (Ned)    58″
8.    Kevin Pauwels    1’01”
9.    Tom Meeusen    1’03”
10.    Rob Peeters    2’43”
11.    Eddy van IJzendoorn (Ned)    3’02”
12.    Philipp Walsleben (Dui)    3’02”
13.    Christian Heule (Zwi)    3’20”
14.    Klaas Vantornout    3’31”
15.    Nicolas Bazin (Fra)    3’48”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: