//
Je leest...
Wedstrijden

Sven glijdt naar spectaculaire overwinning in Ronse

Onvoorstelbaar. De enige passende term om het parcours in Ronse te beschrijven, want de GP Mario De Clercq werd in de kortste keren omgetoverd tot een hel. Dat door overvloedige regenval in combinatie met ijskoude temperaturen. Sven was duidelijk de beste op het parcours in Ronse. Hij won voor 8 anderen. Inderdaad, slechts 9 renners haalden de finish. Niels Albert werd tweede.

Geen parcours voor watjes

Groot trommelgeroffel vandaag, want de cross kreeg er een nieuwe telg bij! De GP Mario De Clercq was aan de allereerste A-veldrit allertijden toe, maar spijtig genoeg zonder Zdenek Stybar. Stybar kreeg geen toestemming om te starten omdat de UCI geen buitenlanders uit de top 50 toelaat op een allereerste A-veldrit. Wel waren Niels Albert en Sven aanwezig, net als Klaas Vantornout en Bart Wellens.

Stybar zal het zich niet beklaagd hebben om een stage in Mallorca te moeten afwerken. Het weer tijdens de allereerste GP Mario De Clercq was om het op z’n minst te zeggen hels. De regen maakte hij parcours op en rond Ronse tot een glijbaan, waar zelfs meester-technicus Sven Nys onderuitging.

Veel renners zagen geen andere optie dan opgeven. Klaas Vantornout en Bart Wellens gooiden beiden de handdoek in de ring wegens onderkoelingsverschijnselen, terwijl ze telkens op weg waren naar een podiumplek. Sven en Niels Albert hielden echter vol en maakten er een weergaloze strijd van.

De val van de dag komt zeker en vast van Niels Albert. Albert viel, schoof enkele meters naar beneden en liet daarbij zijn fiets achter. Een supporter trachtte de fiets van Albert vervolgens naar beneden te rijden, maar deze schoot enkele centimeters buiten het bereik van Albert de andere kant van het parcours op. Albert was dus genoodzaakt om een klein wandelingetje te maken naar de overkant.

Sven haalde duidelijk de bovenhand in de strijd. ‘Ik was vandaag de beste.’, merkte Sven op. Hij maakte het mooi af en liet Niels Albert achter zich. Sven over zijn val: ‘Ik ga alles nog eens laten controleren, ik hoop dat alles nog op zijn plek staat.’. Donderdag is de Jaarmarktcross van Niel aan de beurt. Hopelijk in iets betere omstandigheden.

Uitslag
1. S. Nys
2. N. Albert
3. T. Meeusen
4. J. Denuwelaere
5. R. Peeters
6. K. Van Compernolle
7. T. Van den Bosch
8. Q. Bertholet
9. J. Verstraeten

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: