//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Grootse 300ste triomftocht voor Sven op de Koppenberg

Superknap en supersterk. Dat zijn de twee woorden waarmee je Svens 300ste overwinning allertijden kan beschrijven. Sven domineerde van begin tot einde op zijn domein, de Koppenberg. De verschillen tussen de laureaten op het podium waren immens. Albert werd tweede op 1 minuut en 7 seconden, Pauwels derde op 1’24”. Zdenek Stybar zakte vandaag een beetje door het ijs.

Heer en meester van begin tot einde.

Vandaag moest de bevestiging er dan eindelijk komen. De Nys-fan was massaal naar Oudenaarde getrokken om er Sven te zien winnen. Dat hoopten we tenminste. Maar een groter Nys-parcours dan de Koppenberg bestaat bijna niet. Sven bolde er eerder al 7 keer als eerste over de streep en had de laatste 5 jaar een ongenaakbare reeks van overwinningen op de Koppenberg verzameld.

Het Koppenberg-parcours lag er weer loodzwaar bij. Het had een klein beetje geregend en de modder was omgetoverd tot ‘kloddermodder’. Geen renner zou op het aardsmoeilijke parcours recht blijven. Sven bevestigde voor de start onze vermoedens: ‘Zoals het parcours er nu bijligt, heb ik nog nooit meegemaakt.’, aldus Sven op Sporza. ‘Ik heb wel het vermoeden dat ik goed ben gerecupereerd na gisteren.’ Niels Albert strooide wat zand in de ogen. ‘Ik zal vandaag niet meedoen voor de prijzen, ik ben nog onvoldoende hersteld van gisteren.’, aldus Albert. Zdenek Stybar hoopte eveneens dat hij goed van gisteren was hersteld, maar wist nog niet wie zijn voornaamste concurrent ging worden. Sven Nys of Kevin Pauwels.

Sven maakte een goede indruk en al van bij de start nam hij meteen het initiatief. Niels Albert had zijn start volledig gemist en was meteen op achtervolgen aangewezen. Sven ging zeer furieus tekeer en schudde Stybar beetje bij beetje van zich af. Toch was het nog wachten op de definitieve afscheiding. Sven kreeg gezelschap van de wereldkampioen en Klaas Vantornout.

Niet alleen Niels Albert had zijn start gemist, ook Wellens bevond zich pas rond de 31ste positie.

Niemand kon het wiel van de Kannibaal uit Baal houden. Stybar plooide en ook Vantornout gaf er de brui aan. Op het einde van de eerste ronde zakten Stybar en Vantornout zelfs helemaal weg en de eerste achtervolger was Niels Albert, die teruggekeerd uit de achtergrond volgde op acht seconden van de leider.

Sven had duidelijk zijn zinnen gezet op deze cross en reed steeds verder weg van de concurrentie. Paul Van Den Bosch begon al te genieten, al bleef hij nog steeds realistisch: ‘Sven zit in een comfortabele positie, maar ik denk dat de mensen thuis nog veel comfortabeler zitten.’, dolde Paul Van Den Bosch.

Op het einde van de derde ronde had Sven al een voorsprong van 37 seconden op eerste achtervolger, Albert. Met Zdenek Stybar ging het ondertussen van kwaad naar erger. Hij was weggezakt naar plaats zeven en had op het einde van de vierde ronde al 1 minuut en 30 seconden achterstand op de leider in de koers.

Niels Albert kwam niet meer in de buurt van de Kannibaal uit Baal. Hij kreeg op het einde zelfs nog concurrentie van Kevin Pauwels, die vanuit de achtergrond bezig was aan een remonte. Hij maakte meer en meer achterstand op Albert goed, maar kwam nooit echt aansluiten bij Albert. Zdenek Stybar had zijn tweede adem gevonden en maakte terug wat plaatsen goed. Hij zou eindigen op een vierde plaats, voor Vantornout en De Knegt.

Sven kende in het begin van de laatste ronde nog pech. Zijn achtertube was platgelopen en dat vlak na de materiaalpost. ‘Ik sprong na de materiaalpost op mijn fiets en voelde meteen dat er iets niet juist was.’. Maar de platte tube stond het geluk van de Belgische kampioen niet meer in de weg. De enige echte winnaar, vandaag, bleef Sven Nys. Met acht uitgestoken vingers bolde hij uitgelaten over de streep. Volgende week komt Sven in actie in Ronse.

Sven Nys: ‘Een engeltje dat op mijn tong pist.’
Sven was natuurlijk zeer opgelaten na de aankomst. ‘Het is als een engeltje dat op mijn tong pist.’, verklaarde hij na de wedstrijd. Over de pech die hem in de voorlaatste en laatste ronde te beurt viel, zei hij het volgende: ‘Ik testte hier vandaag een nieuw type tubes en voelde meteen na de materiaalpost dat ik een lekke achtertube had. De materiaalpost was nog heel ver en het was dus een zeer zware inspanning om verder te rijden met die lekke tube.’. Sven had bij de start van de wedstrijd meteen zelfvertrouwen. ‘Ik wist al van de eerste ronde dat het goed zat. Ik loste Stybar meteen en dat gaf me vleugels. Deze oude man is nog steeds niet afgeschreven, hoor.’, voegde hij eraan toe.

Zdenek Stybar: ‘Sven was vandaag de sterkste.’
Zdenek Stybar was vandaag na afloop blij dat hij niet te veel punten had verloren. ‘Sven was vandaag duidelijk de betere. Ik heb nog alles uit de kan gehaald om vierde te worden.’, aldus Zdenek Stybar.

Uitslag
1.    Sven Nys    in 1u00’00”
2.    Niels Albert    1’07”
3.    Kevin Pauwels    1’28”
4.    Zdenek Stybar (Tsj)    2’08”
5.    Klaas Vantornout    2’24”
6.    Gerben de Knegt (Ned)    2’46”
7.    Bart Wellens    3’40”
8.    Bart Aernouts    4’02”
9.    Enrico Franzoi (Ita)    4’10”
10.    Tom Meeusen    4’26”
11.    Rob Peeters    4’46”
12.    Tom Van den Bosch    4’56”
13.    Jan Denuwelaere    5’08”
14.    Mariusz Gil (Pol)    5’17”
15.    Sven Vanthourenhout    5’35”
23.    Kenneth Van Compernolle    7’47”
24.    Jan Verstraeten    8’03”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: