//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Stybar haalt 7 op 7 in Pilzen

De dominantie van Zdenek Stybar is nog steeds niet voorbij, al beginnen er toch al een paar barsten in te komen. Vandaag domineerde hij wel nog het pak, maar had moeite met Kevin Pauwels en Niels Albert. Sven werd 5de, nadat hij in de spurt geklopt werd door Mourey.

‘Ik ben nog niet versleten.’

Supporters van Sven zullen het waarschijnlijk wel weten, het tempo lag vorige week en de voorbije klassementscrossen té hoog voor Sven om de stap te maken richting overwinning. Deze week trok Sven naar Mallorca om er, samen met Sven Vantourenhout, alle kopzorgen van voorbije weken te vergeten. Hij trainde er elke dag meer dan 100 kilometer. ‘Ik ben nog niet versleten.’, liet hij weten. En vooral ook dit: ‘Ik kan bij het verlies ook omzetten naar een enorm gunstige positie in de aanloop naar het WK.’ Met andere woorden, de concurrentie zal nog rekening moeten houden met Sven. We durven daarom nu al uit te kijken naar de cross op de Koppenberg.

Maar voor er sprake is van een cross op de Koppenberg, moest er vandaag nog in Pilzen gereden worden. Niemand leek vandaag Stybar voor eigen volk te kunnen afhouden van een zege. Stybar maakte de start meteen moordend. Hij legde iedereen een moordend tempo op en probeerde zo de concurrentie uit te putten. Alleen Niels Albert kon meteen volgen. Sven kon net de aansluiting niet maken, maar Pauwels kon dat wel.

De vogels waren gaan vliegen, maar Sven liet de moed niet hangen en leidde de achtervolging. Op vier ronden van het einde had Stybar genoeg van het gezelschap van Albert en plaatste een demmarage. Alleen Kevin Pauwels kon mee en bleek vandaag een moeilijke en lastige concurrent te zijn voor de wereldkampioen. Albert schudde het hoofd en moest lossen.

Spijtig genoeg voor Pauwels bleek het niet zijn geluksdag, want hij kreeg aan het eind van de voorlaatste ronde te maken met een lekke band. Stybar had dat gezien en plaatste meteen een demmarage. Geen genade voor een ploegmaat. ‘Ik reed voor eigen volk en kon onmogelijk deze zege laten schieten.’, aldus Stybar. Pauwels werd tweede, Albert vervolgens derde.

Sven was ondertussen samen met Mourey ervandoor gereden, maar hij werd spijtig genoeg in de spurt geklopt door de Fransman. Hij werd vijfde.

Uitslag

1.    Zdenek Stybar (Tsj)    in 1’05’52
2.    Kevin Pauwels    op 18″
3.    Niels Albert    33″
4.    Francis Mourey (Fra)    41″
5.    Sven Nys    42″
6.    Klaas Vantornout    1’07”
7.    Philipp Walsleben (Dui)    1’10”
8.    Bart Aernouts    1’13”
9.    Dieter Vanthourenhout    1’21”
10.    Enrico Franzoi (Ita)    1’29”
11.    Gerben de Knegt (Ned)    1’56”
17.    Sven Vanthourenhout    2’18”
27.    Bart Wellens    3’10”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: