//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Sven herpakt zich met een mooie derde plaats in Ruddervoorde

Klasse, dat was wat Stybar vandaag opnieuw toonde bij de start van het nieuwe seizoen voor de Superprestige. Vandaag kwam die klasse niet alleen van de wereldkampioen, maar ook Sven en Bart Aernouts toonden een staaltje van klasse en talent.

Onzekerheid

Voor de start van de Superprestige vandaag, restten alleen nog een beetje twijfels na de off-day vorige week. Zal Sven hersteld zijn van zijn zware mentale opdoffer? Ook nieuw volk vandaag, want, voor het eerst dit seizoen waren de grote drie van vorig jaar allemaal aanwezig. Albert was vroeger dan verwacht hersteld van zijn knieblessure, maar gokte zelf nog maar op een plaats in de top-10.

Sven startte in tegenstelling tot vorige week goed, maar dat kon niet gezegd worden van Vantornout. Klaas Vantornout werd in de eerste bocht aangetikt door een renner en viel. Hij zou de hele race moeten achtervolgen en zou uiteindelijk negende worden.

Voorin plaatste Stybar een demmarage, alleen Aernouts kon volgen. ‘Ik zat net op het slechte moment achteraan in het groepje, doordat ik niet kon reageren als Stybar en Aernouts wegreden’, aldus Sven. Sven was vervolgens aangewezen op achtervolgen, maar door een technisch mankement, een gebroken spaak, moest hij noodgedwongen wisselen en daardoor ook de achtervolging staken. Hij zou nog strijden om de derde plaats.

Voorin plaatste Stybar met zijn laatste krachten zijn beslissende demmarage in de laatste ronde en wist Aernouts tot op de streep op te houden. Sven plaatste eveneens een versnelling en wist zo een derde plaats veilig te stellen. Een mooie derde plaats en daarmee speelt Sven meteen mee voor de eerste plaats in het klassement van de Superprestige. Stybar staat eerste, gevolgd door Aernouts. Niels Albert werd knap zevende in de eerste cross na zijn blessure. Pauwels ontchoogelde en werd pas achste. Volgende week start het laatste klassement, dat van de wereldbeker in Aigle.

Uitslag
1.    Zdenek Stybar (Tsj)    in 59’38”
2.    Bart Aernouts    op 5″
3.    Sven Nys    47″
4.    Steve Chainel (Fra)    48″
5.    Bart Wellens    54″
6.    Sven Vanthourenhout    59″
7.    Niels Albert    1’02”
8.    Kevin Pauwels    1’22”
9.    Klaas Vantornout    1’27”
10.    Tom Meeusen    1’36”
11.    Enrico Franzoi (Ita)    1’40”
13.    Dieter Vanthourenhout    z.t.
14.    Rob Peeters
18.    Jan Verstraeten    2’23”
36.    Tom Vannoppen    4’35”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: