//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Sven heeft slechte dag in Namen

Het zat Sven niet mee deze namiddag in Namen. Krampen en een slechte dag verhaalden zich in een slechte koers op de allereerste dag van de klassementscrossen. Hij moest opgeven. Voorin pakte Zdenek Stybar de zege voor Klaas Vantornout.

Moeilijk parcours in verzengende hitte
Het is de tweede keer dat de cross op de Citadel van Namen georganiseerd wordt en deze keer is de loodzware cross meteen de start van het Gva-Trofee klassement. Het is vandaag warm en dat zijn niet meteen de omstandigheden waarin Sven graag rijdt. ‘Ik had bij de verkenning van het parcours al meteen krampen’, aldus Sven.

Als Sven bij de start uit zijn klikpedaal schiet, is hij meteen op achtervolgen aangewezen. Hij moet vanuit 18de stelling naar voor zien te geraken en daar is zich ondertussen een kopgroep aan het afscheiden. Stybar, Vantornout en Pauwels zijn de mannen die het langst voorin blijven en tussen hen zal het ook gaan voor de zege. De moraal is Sven ondertussen in de schoenen gezakt en hij besluit om in de voorlaatste ronde op te geven. Mogelijk betekent dit, net als voor Albert, meteen het einde in de strijd voor het klassement van de Gva-Trofee.

Als Pauwels achteraan lek rijdt, ligt de strijd volledig open tussen Zdenek Stybar en Vantornout. Vantornout slaagt er zelfs in om even weg te rijden van Zdenek Stybar, maar door de betere technische capaciteiten van Stybar, slaagt Stybar er toch nog in om Vantornout terug te pakken.

Stybar geeft vervolgens het tempo aan en geeft kleine prikjes op technische stroken, waar Stybar duidelijk de bovenhand haalt. Stybar rijdt beetje bij beetje weg van Vantornout en behoudt zijn voorsprong. Vantornout wordt tweede en Pauwels derde. Een sterke Aernouts en Wellens maken de top-vijf compleet. Hopelijk kent Sven volgende week een betere dag, want dan start het tweede klassement in Ruddervoorde, namelijk de Superprestige.

Uitslag

1.    Zdenek Stybar (Tsj)    in 59’28”
2.    Klaas Vantornout    op 8″
3.    Kevin Pauwels    31″
4.    Bart Aernouts    42″
5.    Bart Wellens    1’06”
6.    Enrico Franzoi (Ita)    1’14”
7.    Dieter Vanthourenhout    2’50”
8.    Francis Mourey (Fra)    2’57”
9.    Gerben de Knegt (Ned)    3’10”
10.    Paul Walsleben (Dui)    3’23”
11.    Rob Peeters    3’31”
12.    Robert Gavenda (Svk)    3’37”
13.    Ian Field (GBr)    3’55”
14.    Jan Denuwelaere    z.t.
15.    Sven Vanthourenhout

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: