//
Je leest...
Wedstrijden

Sven pakt zijn tweede in Neerpelt

Sven heeft zijn tweede van zijn seizoen beet en dat in een bloedstollend slot met als decor het domein Dommelhof. In de zandbak koos hij resoluut de kop en gaf er de doodsteek aan zijn concurrenten. Klaas Vantornout en Bart Aernouts bezetten respectievelijk plaats twee en drie.

Geen Albert. Geen Stybar
Het technische domein Dommelhof met zanderige omloop was vandaag het perfecte decor voor de eerste manche van de Fidea Cyclocross Classics. Vorig jaar zwaaide Albert hier nog de scepter, maar dit jaar is dat niet meer waar. Albert neemt niet deel, zoals u al wist, door een blessure aan de knie. Albert zal daardoor ook de start van de klassementen missen en zal zo goed als geen rol meer kunnen spelen in deze klassementen.

Nog een opvallende afwezige, was de Tsjechisch en wereldkampioen Zdenek Stybar. Stybar verkoos er voor zijn seizoen niet te starten in België, maar in Tsjechië.

Weinig concurrentie dus voor Sven, die desondanks toch mag rekenen op een sterke Klaas Vantornout. Zal deze Vantornout uit zijn op revanche vanwege de materiaalpech (of de stuurfout) waarmee hij vorige week te maken had in de finale van de cross in Erpe-Mere.

Groepje van vier bepaalt de orde
Sven startte goed en nam vanaf de start resoluut de leiding. Hij bepaalde het tempo, hij maakte de eerste tempoversnellingen. Omwille van die tempoversnellingen krijgen we al snel een kopgroep van vier man. Sven, Vantornout, Aernouts en Pauwels rijden weg van de rest.

Geen Wellens vooraan, die viel immers en was dus op achtervolgen aangewezen. Wellens zal, ondanks zijn strijdlust, nooit meer aanspraak maken om voorin in de kop van de koers te geraken. Hij geraakt hoogstens op een 18, 15 seconden van de kopgroep. Ook de rest was er al vrij snel aan voor de moeite. Met het viertal gaan we finale in. In de laatste ronde plaatst Sven een tempoversnelling in de laatste zandbak, nadat hij zich naar voor drong en zet daarmee de anderen op een achterstand die genoeg blijkt om de zege te verzilveren. Vantornout eindigt tweede, de derde plaats ging naar een opnieuw sterke Aernouts.

Uitslag
1. Sven Nys (Baal/Landbouwkrediet) 1u01:32
2. Klaas Vantornout 0:04
3. Bart Aernouts
4. Kevin Pauwels 0:11
5. Bart Wellens 0:57
6. Tom Meeusen 1:13
7. Enrico Franzoi (Ita) 1:20
8. Dieter Vanthourenhout 1:31
9. Jim Aernouts 1:34
10. Rob Peeters 1:56

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: