//
Je leest...
Wedstrijden

Sven meteen op de afspraak in Erpe-Mere

Geen slechte, maar een goede start deze keer bij aanvang van het nieuwe seizoen. Sven pakte meteen de zege in de Steenbergcross in Erpe-Mere, waar hij Aernouts makkelijk versloeg in de spurt.

Grote afwezigen

Geen Niels Albert vandaag in Erpe-Mere. Albert kwam niet aan de start van de Steenbergcross door een vervelende ziekte. Ook geen Stybar vandaag, want de wereldkampioen verkoos te starten in eigen land, Tsjechië. Eén topfavoriet voor de zege dus, vandaag. Sven Nys. Maar zal Sven niet zijn start missen, heeft hij genoeg kunnen recupereren na het WK mountainbike dat volledig de mist in ging?

Al van bij de start van de Steenbergcross lag het tempo verschroeiend hoog en meteen vormde zich vooraan een kopgroepje van acht man met daarin onder andere Sven Nys, Pauwels, Meeusen en Aernouts. Bart Wellens was meteen aangewezen op achtervolgen. Sven oogde sterk en uitgerust, maar moest Klaas Vantornout, die zeker en vast zijn zinnen gezet had op een goed seizoensbegin, laten gaan.

Wat later zou de ‘lucky day’ van Vantornout abrupt eindigen, want Vantornout kreeg te maken met materiaalpech en kon zo een kruis maken over een mogelijke zege. Nys en Aernouts hadden ondertussen zich afgescheiden van de rest en reden de pechvogel van de dag wat later voorbij. Ze slaagden erin ondermeer Pauwels af te houden en vochten het uit in de sprint. Daarin was Sven een maat te groot voor een goeie Aernouts, die eervol tweede werd. Het is al de vijfde keer dat Sven de bloemen uit Erpe-Mere naar huis brengt. Volgende afspraak is in Neerpelt, volgende week zondag.

Uitslag

1. Sven Nys
2. Bart Aernouts z.t.
3. Kevin Pauwels op 17″
4. Dieter Vanthourenhout 33″
5. Tom Meeusen 39″
6. Bart Wellens 47″
7. Philipp Walsleben (Dui) 49″
8. Steve Chainel (Fra) 1’03”
9. Enrico Franzoi (Ita) 1’12”
10. Joeri Adams 1’47”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: