//
Je leest...
Andere, Wedstrijden

Sven bijna zeker van eindklassement door winst in Geraardsbergen

De spurt was de laatste scherprechter in Geraardsbergen waarmee beslist werd over winst of verlies. In die spurt moest Nederlander Rudi Van Hout de duimen leggen voor Sven. Door deze overwinning is Sven zo goed als zeker van de overwinning in het eindklassement van de Belgacom GP MTB.

Loodzware wedstrijd
De wedstrijd in Geraardsbergen is geen eenvoudige klus. Met de Muur, de Vesten en de Patersalp (met uitschieters tot 24%) is het zeker één van de zwaarste manches van de Belgacom GP MTB.

Sven kon uiteindelijk pas beslag leggen op de zege in de spurt en klopte daarmee Nederlands kampioen Rudi Van Hout. ‘Het is een koers geworden met renners die aan elkaar gewaagd waren. Van Hout was vandaag een heel zware concurrent. Hij heeft vandaag op bepaalde momenten de leiding genomen en ik had het soms ook echt moeilijk. Mede door jongens die ertussen kwamen rijden en wat foutjes maakten. Daardoor was ik verplicht af en toe een kloofje te dichten. Het was echt tot op de limiet.’, aldus Sven op Sporza Radio. ‘Een goede voorbereiding op het WK. Ik wil daar echt gaan strijden voor een mooie ereplaats.’ ‘ver het feit dat het veldritseizoen weer dichterbij komt en ik dus snel zal moeten overschakelen naar de crossfiets, wil ik nog niet te veel denken. Ik ben nu nog mountainbiker.’

Door zijn overwinning is Sven bijna zeker van de overwinning in de Belgacom MTB GP. Hij staat aan de leiding van het klassement met nog één manche te gaan. Eerder won Sven al de manches in Sankt-Vith, Averbode en Gooik.

Uitslag
1. Sven Nys
2. Rudi Van Hout
3. Bas Peters

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: