//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

De Citadel bracht verlossing

Niels Albert heeft de allereerste GVA-Manche van het seizoen op zijn naam geschreven. Hij kwam solo over de streep in de zware klimcross op en rond de bekende Citadel van Namen. Sven eindigde tweede en kreeg zo een bevestiging van een verbetering, gezien zijn opgave vorige week in Tabor.
Moeilijke opdracht, zwaar parcours.
Vandaag stond de eerste cross van de GVA-trofee op het programma. Niet zoals vertrouwd werd de start gegeven op de Koppenberg in Oudenaarde, maar vanaf nu heeft de Citadel van Namen de openingsprimeur voor de GVA-Trofee veldrijden. Het was een klimparcours, net als dat van Oudenaarde, waarmee het behoorde tot een van de zwaardere crossen van de crosskalender. Niels Albert had deze cross al vooraf té zwaar geacht voor de Nieuwelingen en de juniores.
Sven stond vandaag voor een zware opdracht, want door zijn opgave in de WB-cross in Tabor vorige week, moest hij zich kunnen meten met de grote man: Niels Albert. Zijn opgave van vorige week had ook op vandaag een invloed, want Sven moest starten op een relatief slechte startpositie, net als morgen trouwens in de Superprestigecross van Ruddervoorde, die traditioneel het derde klassement opent.
De cross startte in het voordeel van Stybar, die na de start er al meteen goed invloog. Hij kreeg snel enkele meters voorsprong en leek dde einige koploper van het pak te worden. Niels Albert echter remonteerde hem en schudde vervolgens ook goed aan de boom, waardoor het veldritpeleton goed uit elkaar geslagen werd. Sven keek een tijdje de kat uit de boom en liet Albert even begaan. Hij mocht immers de fout van vorige week niet opnieuw maken, want toen moest hij, na een tijdje in Alberts wiel gezeten te hebben, lossen en vervolgens zelfs opgeven. Albert ging als enige op kop van de wedstrijd rijden, met in zijn zog Vantornout en Stybar én even later ook Sven, die als derde achtervolger was kunnen komen aansluiten.
Het ging echter een beetje te traag in het kopgroepje, waardoor Sven al snel wegreed van de twee achtervolgers. Hij leek zelfs ook een tijdje Albert te kunnen gaan bedreigen, die een ‘rustige ronde’ had ingelast. Maar achteraf bleek het toch doorgestoken kaart dat Albert de bovenhand zou halen en dat Sven dus zijn tweede plaats moest verdedigen. Hij deed dat zelfs, ondanks een val ongeveer 2 ronden voor het einde (zonder erg), en kreeg zo de bevestiging dat er al beterschap was. Het is nu wachten op de eerste duels met het jonge veulen dat Niels Albert heet..
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: