//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Bedankt Erwin Vervecken!

Bart Wellens heeft de laatste cross van het seizoen gewonnen. Hij liet concurrenten Zdenek Stybar en Kevin Pauwels achter zich.

Albert heeft teveel aan de drank gezeten.
De allerlaatste cross vandaag, niet alleen van dit seizoen, maar ook van veteraan Erwin Vervecken, die terugkijkt op een mooie carrière. Met een spandoek ‘Bedankt voor jullie steun’ op zijn camper, bedankte Vervecken zijn supporters. Erwin Vervecken bolt uit op 27/02/10 in Herentals, waar in het Bloso-domein een wedstrijd georganiseerd wordt.

Minder spanning dan vorige week in het klassement. Sven stond 14 punten voor op Zdenek Stybar en kon dus alleen mathematisch gezien de Gva-Trofee nog verliezen, die morgen in Antwerpen in de KBC-hoofdzetel, de Boerentoren, wordt uitgereikt. Een zesde plaats was genoeg voor Sven.

De start verliep vlekkeloos, althans niet voor Niels Albert, die bijna ten val kwam toen hij zijn klikpedaal miste. Zdenek Stybar wou vandaag duidelijk tonen dat hij nog steeds in vorm was en dat door een laatste keer diep te gaan. De Fideas reden vandaag immers voor een goed doel, het prijzengeld dat de wedstrijd opleverde voor het Fidea Cycling Team, zou integraal gaan naar een ziek kindje.

Stybar werd echter door de Kanibaal uit Baal teruggehaald. Wat later werd er dus tussen twee man gesprint voor de punten die aan het eind van de tweede ronde gegeven werden. Stybar versloeg Sven, die dus 2 punten pakte.

De Fideas hadden vandaag duidelijk alles op de zege gezet, want Bart Wellens trok in de aanval. Er werd naar elkaar gekeken en niemand voelde zich geroepen om het gat dicht te rijden. Zo liep Bart Wellens, die vandaag duidelijk een superdag had, steeds verder uit van het groepje met daarin Sven, Vantourenhout, Aernouts, Vantornout, Stybar, Pauwels, Meeusen en De Knegt. Geen Niels Albert, die volgde op 19 seconden van het eerste achtervolgende groepje.

Bart Wellens was duidelijk binnen vandaag, in de zevende ronde had hij al een dikke minuut op de eerste achtervolgers, waarbij Vantornout stilletjes wegsloop in de hoop op een tweede plaats, maar even later weer werd bijgehaald.

Een dolblije Bart Wellens overschreed de aankomst in Oostmalle, een afsluiter van een niet al te best seizoen. Stybar werd tweede n Pauwels maakte het Fidea-podium volledig. Sven werd 6e en wint voor de 7e keer het GVA-Trofee klassement, proficiat. Erwin Vervecken werd in zijn laatste race 11e.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: