//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Stybar snoept de laatste habbekrats van Albert af

Zdenek Stybar en niemand anders is vandaag in Vorselaar eindwinnaar geworden van de Superprestige. Hij won de cross en hield Albert achter zich. Sven werd gehinderd door Simunek en werd 4e. ‘Ik ga rustig naar mijn camper.’, klonk het teleurgesteld na de wedstrijd bij Sven.

Slippers maken kan serieuze gevolgen hebben.
De wedstrijd in Vorselaar kent een ongelooflijke spanning, al voor de start van de race. Vandaag immers moest Niels Albert zijn laatste kans op een klassement met beide handen grijpen, al moest hij dat doen op een parcours dat totaal niet het zijne is. Ijs en Ijzel, glad, gladder, gladst. ‘Ik win hier vandaag niet het klassement. Het parcours ligt mij totaal niet.’, vertelde Albert, waarna hij laconiek de felicitaties aan Stybar overmaakte met zijn ‘gewonnen’ klassement.

Sven kon vandaag alleen mathematisch nog de Superprestige winnen, zijn opgave in Diegem deed hem de das om. ‘Ik ben totaal niet tevreden met mijn seizoen.’, antwoordde Sven na de race op de vraag of hij er tevreden mee was. Hij maakte zijn ambities duidelijk voor volgend crossseizoen en de zomer. ‘Eerst en vooral wil ik een betere voorbereiding plannen, wat dit jaar niet het gevolg was.’, was Svens eerste duidelijke antwoord waar het dan beter moest. ‘Ik wil daarna nog 3 jaar door, maar als ik wereldkampioen word, dan stop ik het seizoen daarna.’.

Een zege voor Sven zou vandaag perfect mogelijk zijn, hij kon misschien profiteren van het duel tussen Stybar en Albert om de eindzege. ‘Als die twee naar elkaar beginnen te kijken, dan kan ik daar misschien mijn voordeel uithalen.’
De start bracht niets speciaals, alle toppers startten perfect. Sven Vantourenhout koos als eerste voor het hazenpad. Hij demarreerde en het leek even of we een kopie van het BK voor ons kregen.

In het BK werd Vantourenhout teruggehaald, dat gebeurde nu eveneens. Radomir Simunek haalde Vantourenhout terug bij en even later kwamen ook Niels Albert, Sven Nys en Dieter Vantourenhout aansluiten.
De kopgroep van 6 bleef bij elkaar totdat Simunek de tijd rijp achtte om aan te vallen. Stybar reageerde vrijwel onmiddelijk, de BKCP-Powerplussers bleken een strategie opgebouwd te hebben, al had Albert het toch moeilijk om aan te klampen bij Zdenek Stybar.

Simunek werd bijgehaald, Stybar wisselde van fiets in de materiaalzone en Simunek viel weer aan. Albert en Nys konden vrijwel meteen aanklampen, maar Zdenek Stybar kreeg een paar seconden achterstand aan de broek gesmeerd. De ploegstrategie van BKCP-Powerplus bleek ook een onsportief kantje te hebben, want wanneer Albert aan de leiding kwam door een slipper van Simunek waarmee hij ook Sven meesleurde, bleek Simunek Sven achterop houden. ‘Ik vind het zeer onsportief de manier waarop Simunek dat deed.’, verklaarde Sven. Meer achterin in de race, werd de ongelukkige Sven Vantourenhout weggevoerd, nadat hij gevallen was. Het zou later blijken dat hij een scheur in het scheenbeen had opgelopen door die val.

De koppositie van Albert was het sein voor Stybar om vol in de achtervolging te gaan. De televisiekijkers en de talrijke toeschouwers kregen waarvoor ze gekwamen waren, een strijd tussen de twee eersten van de Superprestige. Die strijd ging hard tegen hard, je zou voor minder, want de tweede kreeg immers 13.000 € minder dan de winnaar.

Albert werd in de laatste ronde nog min of meer gehinderd door een vlag, maakte zich er kwaad in, maar concentreerde zich daardoor niet meer ten volle op de race en Zdenek Stybar was gaan vliegen. De Tsjech werd niet meer bijgehaald en pakt zo de laatste habbekrats af van Niels Albert, die in tegenstelling met het begin van het seizoen minder ambitieus was. Simunek snoepte de 3e plaats af van Sven en Dieter Vantourenhout werd 5e.

Morgen is er de uitreiking van de Superprestige en volgende week zondag de laatste cross van het seizoen, in Oostmalle.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: