//
Je leest...
Literatuur

De Macht van de Grote Drie (Deel 1)

In ‘De Macht van De Grote Drie’, blikt Niels Timmermans terug in 5 delen op het voorbije veldritseizoen. Vlij u neer in uw stoel voor uw computer en droom terug…

DEEL 1: Koning Albert, keizer Nys en president Stybar.

Vijf september 2009, Sven Nys staat aan de start van het wereldkampioenschap mountainbike in Australië, en dat vlak voor de start van zijn crossseizoen. Niels Albert heeft de eerste cross van het jaar gewonnen en dat zonder deelname van de Kanibaal uit Baal,
terwijl de tegenstand alles al op een nieuw veldritseizoen heeft gespeeld. Het mountainbiken heeft dit ogenblik nog wat meer prioriteit voor Sven, de drang naar een medaille op de Spelen van 2012 in Londen is (té) groot. Op het WK in Australië haalt Sven een mooi resultaat, een 14e plek, maar om de bewuste medaille te halen, zal de weg nog lang zijn.

Ondertussen hebben alle Vlaamse kranten en tijdschriften een waarzegster ingeschakeld, Madame Soleil voorspelt een seizoen van troonsafstand. ‘Sven Nys zal Albert niet meer kunnen verslaan!’, klinkt het uit alle kanten en hoeken van het Vlaams landschap, van iedereen die Albert nog maar een beetje adoreert. Het wordt volgens sommigen een historisch seizoen.

Twintig september 2009, de eerste wedstrijddag voor Sven is aangebroken. Hopelijk niet al te veel last van de gevolgen van de zware terugvlucht uit Australië, zoiets doet iets met voor een renner de belangrijkste onderdelen van het lichaam: zijn benen en zijn hoofd. Vermoeidheid slaat toe en dat is ook wat we merken bij Sven. Hij is nog niet hersteld van zijn WK en peddelt een beetje moedeloos naar een 9e plaats. ‘Het is het beste wat ik uit de brand heb kunnen slepen.’, klinkt het.

Herkansing het weekend erna, maar weer geen zege. Ligt het aan de luxe van de voorbije jaren of mogen we ons terecht een beetje zorgen maken? Ook in Eernegem pakt Albert net als vorige week de zege. ‘Hij gaat het beklagen op het eind van het seizoen’, voorspelt Herygers, maar voorlopig dartelt Niels Albert als een jong veulen door de crossweide.

Madame Soleil heeft voorlopig gelijk, maar het echte werk moet nog beginnen..

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: