//
Je leest...
Kampioenschappen, Wedstrijden

Zdenek Stybar en niemand anders

De mist is opgetrokken, we weten wie de nieuwe wereldkampioen veldrijden 2010 is geworden. Tot onze grote spijt is het niet Sven, maar de Tsjech Zdenek Stybar die de wereldtitel (verdiend) pakt. Niels Albert kwam niet in de wedstrijd voor, al van bij de start zat Niels Albert ver achteraan en kon hij vooraan nooit nog aansluiten bij de koplopers. Hij stapte uiteindelijk uit koers. De tweede plaats was voor Klaas Vantornout, die een prachtige wedstrijd reed. Sven werd, zoals vorig jaar, opnieuw derde.

Vandaag viel uiteindelijk het doek over het veelbesproken WK-veldrijden. Op een glibberige omloop werden er 3 kanshebbers getipt: Niels Albert, Sven Nys en natuurlijk, Zdenek Stybar. De Tsjech reed voor eigen volk, op een eigen uitgetekend parcours, waar hij notabene ook nog eens het Tsjechisch kampioenschap won. Een niet te missen topfavoriet dus, maar ook de te kloppen man. En bij die andere topfavorieten, niet alleen Sven, maar ook Niels Albert, die de laatste week toonde dat hij ondanks een ribfractuur klaar was voor het WK.

Geen Albert

Iedereen van de Belgen startte perfect, alleen Niels Albert ontbrak vrijwel meteen. Zdenek Stybar wou van de start laten zien dat hij er klaar voor was om wereldkampioen te worden en plaatste dadelijk een aanval. Klaas Vantornout haalde in samenwerking met Sven Stybar terug, waarna Stybar vervolgens lek reed. Bina deed echter wat hem was opgedragen en remde de Belgen meteen af, waardoor elke aanval in de kiem werd gesmoord.

Zo kon de lepe Tsjech dus terugkeren en hij plaatste vrijwel meteen een demmarage. Vantornout kon aanklampen. Sven moest achtervolgen, met in zijn wiel Bina die voor geen meter loste.

Zdenek Stybar was vandaag duidelijk de betere, want op een lang stuk, één van de weinige op dit parcours, plaatste hij een verschroeiende demmarage en reed Vantornout in één ruk uit zijn wiel. Vantornout werd opgeraapt door de groep met Nys en Bina, maar Nys gaf te kennen dat Vantornout vandaag duidelijk de betere was en stopte Bina af. Achterin stapte Albert uit de race, het was vandaag voor hem geen goede dag.

Zdenek Stybar was al gaan vliegen. Plaatsen 1&2 lagen al vast, Sven streed met Bina om de 3e plek. Die derde plek verbronsde (in dit geval) hij in de spurt.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: