//
Je leest...
Kampioenschappen, Wedstrijden

Sven maakt de grootste sneeuwman in de speeltuin van Oostmalle

Hij reed ze vandaag allemaal naar huis! Geen pech kon hem vandaag van de zege houden in Oostmalle! Albert kwam er niet aan te pas, ook geen Pauwels en zeker geen Bart Wellens. Pech, pech en nog eens pech voor dat triumviraat. Sven bouwde al aan de streep een stevig feestje, al kwam Vantornout toch nog goed opzetten op het eind.

English: Cyclo crosser from Belgium, Sven Nijs...

English: Cyclo crosser from Belgium, Sven Nys, in Oostmalle, 2010 (Photo credit: Wikipedia)

Glijden als je niet meer kan rijden.

Suspens en nog eens suspens, voor de start van het Bk in Oostmalle. Sven speelde pingpong met Albert en ze haalden beiden knappe smashes uit. Het waren niet alleen de renners die voor een tof uitje zorgden in de kranten, ook het parcours lag er door de sneeuwval van voorbije dagen spek, spekglad bij. De vorige categorieën hadden het bewezen, slippers zouden er zeker gemaakt worden bij de elite. En net dat aspect zou de wedstrijd superspannend maken.

Sven maakte een niet al te goede start, hij draaide pas als 6de het veld in. Sven Vantourenhout maakte in tegenstelling tot Sven een vliegende start door. Hij zat meteen op kop in de wedstrijd en kreeg meteen een gaatje. Daarachter volgde een groep, met daarin alle elite met contract. De Fidea’s gingen in achtervolging en ze kregen ook ploegmaat van Vantourenhout, Vantornout met zich mee. Daarachter volgde Sven, samen met grote rivaal Niels Albert. Halfweg koers had Vantourenhout zeven seconden voorsprong op Klaas Vantornout, Rob Peeters en Tom Meeusen.

Geen Pauwels en Wellens meer ondertussen, zij waren telkens met materiaalpech weggevallen en ook Sven moest de achtervolging op het groepje met Albert beginnen, want door een schuiver lag zijn ketting er ook nog eens af.

Geen erg trouwens die materiaalpech, Sven kon snel terug vooraan komen aansluiten en ging in de achtervolging op de kop van de koers, waar continu de posities van kop wisselden.

Sven gunde zichzelf geen moment van rust en ging meteen in de achtervolging op de koplopers, samen met een teruggezakte Vantornout. Hij haalde ze beetje voor beetje bij.

Met Niels Albert ging het van kwaad naar erger. Buiten beeld verloor hij steeds meer terrein, maar dat kwam niet alleen omdat hij vandaag niet zo’n goede dag had en het geen parcours naar zijn zin was, neen, volgens hem werd hij ook door een Nys-fan van de fiets getrokken. Is Albert nu betrouwbaar en werd hij echt van de fiets gesleurd, dan roepen wij op om dat niet meer te doen, of was hij gewoon té ontgoocheld om zijn mindere dag te bekennen?

We kregen vanvoor een fantastisch spektakel. Na een schuiver van één van de Sunweb-Projobbers, was het echter definitief voorbij voor Peeters, Meeusen, Vantourenhout en Vantornout. Sven was gaan vliegen, al kwam Vantornout toch nog opzetten. Maar, het was te laat, Sven bolde namenlijk al over de streep…

Uitslag

1. Sven Nys
2. Klaas Vantornout
3. Tom Meeusen
4. Rob Peeters
5. Dieter Vanthourenhout
6. Bart Aernouts
7. Sven Vanthourenhout
8. Erwin Vervecken
9. Niels Albert
10. Kevin Pauwels

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: