//
Je leest...
Wedstrijden

Stybar schenkt bloemen aan sponsor in Tervuren

Een losse cross, vandaag. Niettemin de allerlaatste competitiekilometers voor de grote ceremonie in Tervuren, het BK! Dansende pionnen over een ijspiste, zo zag het parcours van Tervuren er vandaag uit. 1 man stak erbovenuit: Zdenek Stybar. Sven werd mooi 2e op een handjevol seconden.

Ijspiste, geen schaatsen wel een fiets.

De tweede editie van de Internationale veldrit is geen cross voor eender welk klassement. Het is een zogenaamde losse cross. De barre weersomstandigheden en dat feit maakten een mindere publieke belangstelling op het parcours zelf. Sven stond vandaag weer fris en monter aan de start om de benen voor de laatste keer te testen. Volgende week is het immers BK, mocht u op Mars geleefd hebben!

Sven nam meteen een perfecte start. Hij draaide rond 3e positie het veld in, maar nam een paar meters verder de koppositie. Hij voerde het pak aan en na een eerste prik, brak het pak al meteen uiteen. Hij kreeg zijn trainingsgezel Sven Vantourenhout mee.

Sven en Sven werden echter een paar ronden later bijgehaald door een sterke Kevin Pauwels. Ook een opmerkelijk feit was dat Tom Meeusen mooi meedraaide in het kopgroepje, waarin we ook de 3 tenoren van het seizoen, de Franse kampioen en winnaar van gisteren in Sint-Niklaas, Mourrey, terugvonden.

Stybar zette zich 1x op kop en plaatste een verschroeiende demmarage. Sven moest lossen en maakte even later ook nog een schuiver, waardoor hij de rest van het groepje ophield. Stybar was gaan vliegen.

Albert was ondertussen wakker geschoten. Hij had de hele wedstrijd vanop de 2e rij bekeken en ging nu achter de Tsjech aan. Tom Meeusen kon nog een tijdje aanklampen bij Niels Albert, maar ging dan overkop en moest Albert laten gaan.

Albert kwam op een paar 10 meters van Stybar, maar kon nooit de aansluiting maken. Hij raakte door vuil niet in zijn klikpedaal en verloor de moed. Het achtervolgende groepje raapte Albert terug op. Stybar was zegezeker.

Sven kon in de slotronde nog wegrijden met Pauwels en die later ook losrijden. Die laatste ronde van Sven was ook nog eens de allersnelste en dat was mooi megenomen voor de Speed Challenge Sven werd tweede, Pauwels derde. Tom Meeusen vloerde in de spurt ook nog eens Albert.

Uitslag
1. Zdenek Stybar (Tsj) in 1u01’12”
2. Sven Nys
3. Kevin Pauwels
4. Tom Meeusen
5. Niels Albert
6. Francis Mourey (Fra)
7. Petr Dlask (Tsj)
8. Sven Vanthourenhout
9. Enrico Franzoi (Ita)
10. Rob Peeters

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: