//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Stybar baalt in Baal, Sven glundert

‘Deze kon ik onmogelijk laten liggen.’, Sven glundert zichtbaar na de aankomst. Hij heeft de zege verdiend! Maar hoe diep is hij niet moeten gaan! Hopelijk geeft dat geen gevolgen vgoor het BK, maar hij heeft nog een hele week om te recupereren. De tweede plek was voor Stybar en de derde voor een minder goede Niels Albert.

Spektakel, spektakel en nog eens.. Spektakel!

De Balenberg! Het Mekka voor iedere Nys-Fan. Niet alleen omdat het parcours op zo’n 500 meter van Svens thuispost ligt, niet alleen omdat Sven het parcours zelf getekend heeft en ook zijn naam draagt! Neen, vooral omdat Sven de enige koning is boven op de Balenberg. En dat brengt druk met zich mee, veel druk, maar vooral de drang om te winnen en te tonen aan eigen volk tot wat Sven in staat is. Hij neemt alleen vrede met de overwinning. De Balenberg is dus een weerspiegeling van Svens carrière. Doorgaan, doorgaan en nooit ophouden!

Nog een reden dat de Balenberg zo populair is: Spektakel! En dat was al meteen te merken in de eerste bocht van het parcours. Simunek maakte een schuiver met de fiets, kwam hard op zijn helm terecht en nam een groot deel van het peloton met zich mee. Niet Sven, hij zat vooraan genoeg geposteerd en dat was zijn redding. Het grootste slachtoffer van de val was Kevin Pauwels, die op grote achterstand werd gezet en die achterstand ook nietb meer goed maakte.

Ondertussen vormde er zich een bescheiden kopgroep. 8 renners waren erbij, maar voor 2 renners kwam de titel ‘Veni, Vidi, Vici’ in aanmerking. ‘Ik kwam ik zag en ik overwon!’ De rest was één titel waardig: ‘Veni, Vidi, Flevi’. Ik kwam, ik zag en ik begon te wenen! Deze twee renners waren Stybar én Sven!

De twee koplopers liepen steeds verder uit, Niels Albert kende een off-day, hij was op achtervolgen aangewezen en zou zich later tevreden moeten stellen met de 3e plaats. De 3 volle punten in de tussensprint gingen naar de Tsjech, 2 naar Sven, die uit zijn klikpedaal schoot bij het aanzetten en zo niet kon meespurten.

Na de tussenspurt ontstond er een mooie strijd voorin. Sven moest Stybar zien kwijt te raken, nam risico’s en kwam ten val op één van de langste trappen uit de crosserswereld. ‘Ik zag geen trap meer voor mijn ogen en struikelde over mijn voeten. Die fiets woog precies 100 kg.’ Sven plaatste een laatste aanval in een erg moeilijke en zware technische strook, zoals er zoveel waren op het erg zware parcours. Stybar brak uiteindelijk definitief. ‘Deze sfeer is super.’, verklaarde Sven na de aankomst. ‘Ik moet de mensen bedanken die met een houten kop van het feesten toch op het parcours aanwezig zijn.’ In de GVA-stand wipt Sven over Niels Albert en heeft hij een voorsprong van 3 punten. Zondag is er nog de cross in Tervuren en de week daarna is het BK in Oostmalle.

Uitslag
1. Sven Nys 1’02″44″
2. Zdenek Stybar (Tsj) 0.06
3. Niels Albert 0.46
4. Gerben de Knegt (Ned) 0.57
5. Francis Mourey (Fra) 1.16
6. Bart Aernouts 1.32
7. Erwin Vervecken 2.16
8. Philipp Walsleben (Dui) 2.22
9. Klaas Vantornout 2.45
10. Christian Heule (Zwi) 2.54

Stand GVA-trofee:
1. Sven Nys 143
2. Niels Albert 140
3. Zdenek Stybar (Tsj) 133
4. Bart Aernouts 88
5. Gerben de Knegt (Ned) 87

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: