//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Vergooit Sven zijn Superprestige-eindzege in Diegem?

Het gaat niet zo goed met onze Kanibaal, gisteren gevallen en pijnlijk zijn rechterknie bezeerd en vandaag een noodlottige opgave in Diegem door mechanische pech, waardoor hij mogelijk zijn hoop op een tiende superprestige-eindzege verspeelt. De wedstrijd in Diegem werd gewonnen door Niels Albert, die heel de wedstrijd op de hielen werd gezeten door Zdenek Stybar.

Materiaalpech en morele slag

Ondanks zijn val gisteren in Zolder, zag Sven alles rooskleurig in bij de start van de Superprestigemanche in Diegem, die zoals gewoonlijk gereden werd in kunstlicht. Een speciale beleving, die Niels Albert liever kwijt dan rijk was. ‘Ik heb liever zo geen wedstrijden meer in mijn crossprogramma.’, klonk het aan de start bij Albert. Sven reageerde: ‘Het is inderdaad een speciale beleving, maar wanneer de cross meer een wegrit wordt en er dus onder gaat lijden, moeten we de mogelijkheid van zo’n cross eens bekijken.’ Kevin Pauwels gaf al meteen te kennen niet deel te nemen aan de strijd voor de overwinning: ‘Het is niet mijn soort parcours.’, aldus Pauwels.

Iedereen van de favorieten nam een perfecte start, Albert zat wat verder, maar kwam toch weer op zijn kousenvoeten naar voor. Albert had voor de start van de wedstrijd duidelijk weer eens zijn pokerface opgezet, want, in tegenstelling tot wat hij ons voordien had te kennen gemaakt, vloog hij er meteen in en trok alle registers open.

Stybar en Sven waren meteen aangewezen op achtervolgen, dat deden ze ook. In tegenstelling tot Stybar slaagde Sven er niet in om de kloof te dichten. Sven nam vrede met de derde plaats, maar in de 3e laatste ronde, kwam Gerben de Knegt nog tot bij Sven én kreeg hij tot overmaat van ramp zijn versnellingsapparaat in zijn wiel. Hij was aangwezen op lopen tot aan de materiaalpost, maar stapte een beetje onbegrijpelijk uit de wedstrijd. ‘Ik heb mijn kansen op de eindzege verspeeld, ik ging niet het risico lopen om mijn benen kapot te lopen. Volgende week komen er nog crossen.’ Sven staat nu derde in het Superprestigeklassement met 71 punten.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: