//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Sven gooit de dikste sneeuwbal in Kalmthout

Mijn hartslag tikt 180, de temperatuur is -3, de fiets van Sven draait 180…het was weer cross! In barre weersomstandigheden gaf Sven Nys vandaag les in sneeuwballen gooien! Een ongeloofelijk crossverloop met spanning tot het einde vandaag in Kalmthout (onder apocalyptische omstandigheden) met Sven op het einde als winnaar, wat moet een mens nog meer hebben?

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw.

Van bij de start van de eerste reeksen, lag het parcours in Kalmthout onder een betoverend wit tapijt. Dat maakte het parcours tot een evenwichtsspektakel. Op de uitgesleten stroken spekglad, op de besneeuwde stroken energiemoordend. Het kwam er dus op aan om recht te blijven in Kalmthout. En een goede start, want die zou ervoor zorgen dat je ofwel zeer veel plaatsen moest terugwinnen, wat bijna onmogelijk werd geacht. Sven nam in tegenstelling tot Zdenek Stybar een blitsstart. Vantornout voerde het pak aan en onmiddelijk daarachter volgde Sven.

Sven was gebrand op een eerste wereldbekeroverwinning van dit seizoen en wilde meteen op kop. Sven ging echter onderuit en tot overmaat van ramp ging zijn ketting er nog eens af. Sven was dus op achtervolgen aangewezen.

Helemaal vooraan in de koers, waren het Sven Vantourenhout en Klaas Vantornout die op kop van het peloton afwisselend zwoegden. Daarachter volgde een sliert met ondermeer Albert, Simunek, Stybar en ook De Knegt, Bina en Aernouts zaten goed mee voorin.

Sven Vantourenhout achtte de tijd dan rijp om aan te vallen. Hij kreeg een tijdlang een mooie voorsprong verworven, maar Stybar remonteerde Vantourenhout. En die Stybar ging ook nog een keer volluit. Halfkoers reed Stybar helemaal alleen vooraan, als een volleerd schaatser.

Er waren er ook die niet zo behendig op sneeuw reden. Simunek kwam met een smak op het hoofd tegen de trappen terecht en moest beduusd opgeven.

De Kanibaal uit Baal was echter op komst: ‘Ik maakte me kwaad op het feit dat je hier nergens kan passeren en dat ik continu werd opgehouden door mannen die een paar per uur trager reden dan ikzelf. Dat liet me onder stoom komen.’ Onder vuur van zijn woede, slaagde Sven erin om vooraan te geraken, al moest Sven nog wel Stybar remonteren.

Aangevuurd door zijn supporters lukte het Sven om bij Stybar te komen. Ook Albert was komen aansluiten. Sven trok door en Stybar en Albert moesten lossen en achtervolgen. We kregen een bloedstollende laatste slotronde, waarin Sven nog een keer tegen de grond ging en Albert en Stybar zelfs bijna nog kwamen aansluiten.

Sven trok uiteindelijk nog een keer door en gaf de doodsteek aan Stybar en Albert. 1 Sven Nys, 2 Zdenek Stybar, 3 Niels Albert.

Uitslag

1. Sven Nys in 1u00’30”
2. Zdenek Stybar (Tsj)op 3″
3. Niels Albert  4″
4. Klaas Vantornout  9″
5. Sven Vanthourenhout  15″
6. Martin Bina (Tsj)  42″
7. Bart Aernouts  50″
8. Francis Mourey (Fra)  54″
9. Bart Wellens  1’05”
10. Gerben de Knegt (Ned)  1’09”
12. Dieter Vanthourenhout  1’17”
13. Erwin Vervecken  1’20”
32. Kevin Pauwels  3’31”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: