//
Je leest...
Wedstrijden

Albert plukt de meeste druiven in Overijse

Vandaag gingen de crossers langs grootmoeder, Overijse, ook bekend als de Druivenveldrit. Een lastig parcours, maar omdat het de voorbije dagen redelijk droog bleef, een beetje eenvoudiger. De beste druivenplukker van het moment, Niels Albert bleek vandaag de betere, gevolgd door Pauwels en Sven, die een beetje ontevreden 3e werd.

De snelste crosser
Eén vraag vandaag: Zal Niels Albert zijn zegereeks doorzetten? Bij de start van de wedstrijd leek Albert geen zin te hebben, meer nog hij maande aan om trager te gaan rijden. Pure truuken uit de oude doos, Albert wiegde het peleton in slaap en ging er zelf vandoor op een moeilijk stuk. Kevin Pauwels kon nog even aanklampen, maar verder moest hij toch lossen. Sven zat wat verder achter en moest in de achtervolging op Pauwels. Hij slaagde erin om bij Pauwels te komen, maar meer dan een 2e plek zat er niet meer in. Albert was te ver uitgelopen, die afstand kon Sven onmogelijk nog overbruggen. ‘Ik werd in slaap gewogen door Albert en door het feit dat ik de kloof tussen Albert en mij wel zou kunnen dichtrijden.’, aldus Sven.

Nog een leuke verassing: Kevin Pauwels toont klaar om met de groten mee te doen. Terwijl Pauwels de snelste ronde aflegde, ging het niet zo goed met Zdenek Stybar, die vandaag een duidelijke off-day had.

Niels Albert reed solo naar de aankomststreep en daarachter volgde Pauwels, die te sterk bleek voor Sven. Sven eindigde derde. Aernouts, die een mooie cross reed, werd vierde. Hij droomt ervan om zaterdag in de wereldbekermanche in Kalmthout op het podium te staan voor eigen publiek. ‘Al zijn de toppers nog net een trapje beter.’, klinkt het bij Aernouts.

Uitslag

1. Niels Albert
2. Kevin Pauwels
3. Sven Nys
4. Bart Aernouts
5. Zdenek Stybar (Tsj)
6. Tom Meeuwsen
7. Dieter Vanthourenhout
8. Klaas Vantornout
9. Gerben de Knegt (Ned)
10. Sven Vanthourenhout
11. Erwin Vervecken
12. John Gadret (Fra)
13. Bart Wellens
14. Martin Zlamalik (Tsj)
15. Jan Verstraeten

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: