//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

50 Superprestigezeges! Ongelofelijk!

Eindelijk! Fantastisch! Super! De 50e zege van Sven in de Superprestige is een feit geworden! En op wat een manier! In het Superprestigeklassement heeft Sven nu 2 punten voor op Niels Albert, die nog moe van gisteren 3e werd.

Vandaag 50?

Gieten, het decor van de volgende Superprestigemanche, lag vandaag op de renners te wachten. Het werd een min of meer zware wedstrijd, want Gieten is een vanoudse ‘stoempcross’. ‘Ik voelde dat ik Koksijde goed verteerd had, beter dan de concurrentie’, vertelde Sven na de aankomst. Deze factor zou meespelen in zijn strijd om de overwinning.
Sven was duidelijk de beste van het pak, want na een val van Gerben De Knegt, kon Sven profiteren van zijn val. Hij glipte nog snel binnendoor en zette zo Albert en co. op een kleine tien meter.

Dat de cross eerlijk is, is al veelvuldig bewezen. De cross was het vandaag weer, want we kregen vervolgens een kopgroep met de 4 meest regelmatige renners van het seizoen: Sven Nys, Niels Albert, Zdenek Stybar en Kevin Pauwels. Nu ja, een kopgroep.. Albert schoot uiteindelijk nog als enige concurrent over. ‘Ik dacht eerst dat Albert fris genoeg zat om de cross mee te maken.’ Albert was echter helemaal niet hersteld van gisteren, want na een 2e demmarage, moest hij zowaar lossen. ‘Ik waagde het dus op een solo.’, aldus Sven, die vervolgens begon aan een mooie solo waarmee hij de tegenstand zowaar overklaste. Het was vechten voor Albert om terug te kunnen keren, maar dat kon hij niet en hij werd uiteindelijk bijgehaald door Pauwels. ‘Ik zit nu in een mindere periode en ik moet eruit zien te geraken.’, aldus Albert. Dat Zdenek Stybar vandaag geen vier op vier zou halen, werd al snel duidelijk. De Tsjech moest zich reppen om zijn vierde plaats veilig te stellen.

De solo en de foutloze rijstijl van Sven symboleerden zijn hele carrière, het deed zelfs terugdenken aan de beste Sven Nys uit het seizoen 2004-2005. Aan de aankomst kon hij nog een mooie trofee meepikken: ‘Dat was totaal niet voorzien. Er stonden een paar supporters met de trofee, die ik ter gelegenheid meegraaide.’ Tweede werd Pauwels, derde Albert, vierde Stybar en Bart Aernouts, maakte de top-vijf compleet.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: