//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

2 op 2 voor Stybar in Hamme-Zogge

English: Cyclist Zdeněk Štybar @ GVA Lille, 2010

Zdeněk Štybar @ GVA Lille, 2010 (Photo credit: Wikipedia)

2 op 2 dat zijn de cijfers voor Zdenek Stybar, vandaag in de SP-Manche van Hamme-Zogge. Geen 50ste zege vandaag voor Sven, maar door de 4e plaats van Albert en de 2e plaats van Sven, doet Sven wel een goede zaak in het klassement en zo komt hun nu op de eerste plaats, die hij deelt met wereldkampioen Niels Albert.

Volle wind op kop, letterlijk en figuurlijk.
Veel heisa vandaag voor de start van de volgende manche van de Superprestige in Hamme-Zogge. Bart Wellens keert immers terug in een WB-wedstrijd, die van Koksijde, en dat terwijl hij de plaats zo inpikt van Verstraeten of Peeters, die hun klassement graag wilden verdedigen. De keuze is nu aan de bondscoach, die hoe dan ook de wind op kop zal krijgen. Ook veel wind op kop op het supersnelle parcours van Hamme-Zogge, dat er in vergelijking met vorig jaar er nu kurkdroog bijlag.

Geen startproblemen, voor niemand deze keer, iedereen van de favorieten sneed perfect de bocht aan. Het was Albert die er al meteen hard doortrok en zorgde voor de eerste schifting al na de tweede ronde. De tweede ronde wa ook meteen de snelste van de race, de renners haalden dan een gemiddelde van ca. 30 kilometer per uur, en dat met volle wind op kop. De eerste schifting zorgde ook meteen voor de eerste kopgroep met daarin oa. De Knegt, Sven, Pauwels, Stybar, Vantornout en Albert.

Sven was gezind op revanche vandaag en liet ook meteen weten dat hij er zin in had door na de tempoversnelling van Albert meteen ook het tempo te gaan bepalen in de kopgroep. Toch ging de kopgroep pokeren en zo kon een achtervolgend groepje met daarin Aernouts, Vantournout (die dit weekend zijn ‘comeback’ al meteen goed inzette), Verstraeten (nog steeds op jacht naar een ticket voor de WB) en Simunek, aansluiten.

We kregen dus een superspannende finale, maar naarmate de finale vorderde, tekende zich er terug een kopgroepje met 3, later 4 renners af. De 4 renners waren Sven, Albert, Vantornout en Stybar, die nog kon komen aansluiten. Buiten beeld demmareerde Vantornout en Albert brak. De demarrage van Vantornout was niet voldoende en we kregen een spurt tussen Sven en Stybar. Stybar klopte uiteindelijk Sven in de spurt, Vantornout werd 3e, daarna volgden Albert en Vantornout.

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: