//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Het materiaal beslist: Niels Albert

Asper-Gavere, het toneel vandaag voor de 3e manche van de Superprestige Cyclocross, stond erom bekend een echte materiaalslag te zijn. Vandaag maakte het parcours weer meer dan eens zijn naam waar, want de cross werd gekenmerkt door veel materiaalpech. Niels Albert herhaalde vandaag weer eens zijn nummertje, al was de conditie al wat verminderd. Sven werd na materiaalpech tweede, derde werd Stybar na een sprint met Kevin Pauwels.

Naast het klikpedaal.
Het begon niet zo goed voor Sven, want in de start miste hij zijn klikpedaal en dat maakte dat Sven bij de 10 laatsten van het pak het veld moest indraaien. Gelukkig voor Sven waren zijn grootste concurenten Stybar en Albert ook niet zo goed gestart, met als gevolg dat Pauwels aan de leiding reed.

Stybar was echter de snelste van de drie die vooraan post kon vatten en hij ging er vandoor samen met Kevin Pauwels. In de achtergrond naderde Albert, nog wat onzeker en technisch minder na zijn val vorig jaar, met rasse schreden en kon hij snel komen aansluiten bij de achtervolgers. We kregen een achtervolgend groepje met ondermeer Niels Albert, Zdenek Stybar, Aernouts, Vantornout en De Knegt.

We kregen echter snel een hergroepering, terwijl vooraan alles terug samenkwam, was ook Sven dicht genaderd op de koplopers. Hij moest nog een achterstand wegwerken van 18 seconden. Albert zag ook dat Sven dichter en dichter kwam en hij besloot om in de aanval te gaan. Stybar kon nog even aanklampen, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere herkennen in Niels Albert.

Geen onemanshow, of toch?
Niels Albert leek dus weer op weg naar een onemanshow, maar daar dacht Sven duidelijk anders over. Hij was intussen komen aansluiten bij zijn dichtste belagers en het duurde niet lang of hij liet ook hen achter. Sven koos dus radicaal voor een achtervolging op een Niels Albert met al een beetje sleet na de voorbije crossen.

Op drie ronden van het einde was het ondertussen opnieuw beginnen regenen en dat kon in het voordeel van Sven spelen, want hij is technisch de beste. Sven deed wat iedereen wou (en had verwacht), want hij kwam aansluiten bij Niels Albert.

Asper-Gavere is een echte uitputtingsslag, niet alleen fysiek, maar ook voor het materiaal. Sven reed immers lek op een steen en zo verloor hij de kans op zijn 50e overwinning ooit in de Superprestige. Albert reed met 20 seconden voorsprong op Sven als eerste over de streep, Sven werd terecht 2e, vervolgens kwamen ook nog Stybar, na een sprint met Pauwels en Vantornout, na veel materiaalpech over de streep.

Uitslag
Niels ALBERT
Sven NYS
Zdenek STYBAR
Kevin PAUWELS
Klaas VANTORNOUT

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: