//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Sven ‘ad summum’ op de Koppenberg

Zeven vingers in de lucht, vandaag! Na een sensationele Koppenbergcross, die vandaag overigens weer bewees een topcross te zijn, mocht Sven zijn 2 armen weer in de lucht steken. 7 vingers, deze keer niet gebroken, waren het die het duidelijk lieten zijn: Sven is de keizer van de Koppenberg!

‘En hij speelde accordeon’..
Een ietwat vreemde start vandaag, het waren immers niet de UCI-commissarissen die wat traag op gang kwamen, maar deze keer waren het de renners. Heel het pak had immers begrepen dat de Koppenberg ongenadig zou zijn tegen diegenen die al vanaf de start met hun krachten zouden woekeren. Het werd dus een vreemde start met ongewone koplopers, alias Franzoi en Fontana.

Terwijl Sven goed gepositioneerd zat, ging het Albert minder goed af. Hij werd opgehouden door een reclamedoek en werd meteen teruggeslagen naar de 30ste plaats.
Albert kon al wat plaatsen goedmaken na het einde van de tweede ronde, maar Sven plaatste een spurtje om de punten, die aan het einde van de tweede ronde gegeven werden, en dat was duidelijk niet naar de zin van Albert, die schuddebollend over de streep reed.

Een tijd later kon Albert dan toch komen aansluiten, maar moest een felle demarage van Zdenek Stybar in de kiem smoren. Klaas Vantornout kon nog mee komen aansluiten bij Stybar en Albert en daarachter werd er een achtervolgend groepje gevormd met daarin ondermeer Sven en Mourey.

In de zesde ronde plaatste Niels Albert een splijtende demarage, waardoor het groepje met daarin Sven 10 seconden achterstand had op de koplopers.
Voorin werd er echter gepokerd, Albert wou immers niet meer op kop rijden, maar dat was ook tegen de zin van Stybar en Vantornout. Zo kon Sven terug komen aansluiten, wat ook even later Mourey, Pauwels, Aernouts en Vantornout, die eraf gekegeld was na de demarage van Albert.

Zo gingen we de laatste ronde in met 7 koplopers. Sven wist dat hij moest aanvallen op de laatste helling en deed dat ook op een fenomenale manier. Hij reed iedereen er meteen af, ook Albert, die duidelijk niet fris was. Albert kwam nog wel wat dichter, maar Sven behield zijn 4 secondenkloof en bolde zegevierend, voor Albert, over de streep.

De volgende GVA-Manche wordt verreden in Hasselt op 21 November. [NT]

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: