//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

De Koning remonteert de prins, Sven Nys wint in Ruddervoorde

Vandaag moest en zou de ultieme bevestiging komen dat Sven wel degelijk hersteld was van zijn wk mountainbike. En dat op de snelle ondergrond van Ruddervoorde, waar, zoals gewoonlijk, het derde klassement zijn aftrap gaf. Ditmaal was het beurt aan de Superprestige, hét klassement van Sven.

Gisteren had Niels Albert nog de betere gebleken op de modderige ondergrond van Namen, maar had hij gisteren niet te veel krachten verspeeld en verwoekerd? En hoe ging Sven de achterstallige plaatsen inhalen door een slechte startpositie, die hij had toegewezen gekregen na zijn opgave vorige week in Tabor? Vragen die allemaal na de start op de smalle finishlane beantwoord gingen worden. Die start werd later dan men gewoon is, 16u15, gegeven, maar dat is een nieuwigheidje in de Superprestige dat vorig jaar ook al was ingevoerd.

Sven startte op de voorlaatste startrij, met voorin zijn grootste concurrent tot dusver, Niels Albert. De Prins had in tegenstelling tot Sven wel een uitstekende startplaats en van dat voordeel maakte hij gretig gebruik. Al meteen nadat het startschot gegeven was, trok hij snoeihard door en nam zo al meteen 10, 15 meters op de rest van het peloton.

Het leek dus dat de vogel al gaan vliegen was én dat we bovendien een oersaaie wedstrijd gingen krijgen. Maar dat was buiten Sven Nys gerekend. Sven zat immers ook niet stil bij de start en verwierp het nadeel van zijn slechte startpositie al meteen in de eerste ronde. Hij kon dus jacht gaan maken op de stoomtrein van Niels Albert, die reed alsof zijn leven ervan afhing.

Niels Albert was echter nog niet goed hersteld van zijn uitermate zware inspanning van gisteren op de citadel in Namen en zag Sven dan ook met rasse schreden naderen. Het duurde niet lang meer of Sven zat in het wiel van zijn grootste concurrent van de voorbije crossen. Het ging echter nog een beetje te traag voor Sven en het begon bovendien ook nog eens te regenen, wat in het voordeel van de Belgische kampioen was. Hij kon immers meer beroep doen op zijn superieure technische kwaliteiten en reed beetje bij beetje van Niels Albert weg, die ook nog eens van fiets moest wisselen.

Sven proffiteerde dankbaar van de vele technische, maar kleine foutjes die Albert maakte en hij behield zijn voorsprong, die maakte dat Sven de wedstrijd op een mooie wijze naar zijn hand zette. Albert werd tweede en daar kon hij best tevreden mee zijn, hij had immers de alles of niets-kaart getrokken en was een waardig verliezer. Sven was natuurlijk uitermate tevreden met zijn prestatie en snakt nu al naar volgende week….

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: