//
Je leest...
Wedstrijden

Sven derde in Eernegem

Sven is 3e geïndigd in Eernegem, na Kevin Pauwels. Niels Albert werd de winnaar.

Betering te zien

Opnieuw een test vandaag voor Sven in Eernegem, want de vraag van vandaag was immers of Sven hersteld zou zijn van zijn WK mountainbike in Australië en hij al dan niet Albert stevig het vuur aan de schenen kon leggen.

Sven was duidelijk verbeterd t.o.v. vorige week, want hij nam al meteen een zeer goede start. Sven, Albert, Vantornout en Dieter Vantourenhout waren de enigen die nog konden komen aansluiten. In de tweede ronde kwamen ook Kevin Pauwels en Sven Vantourenhout aansluiten. Albert trok goed door en Sven was de enige die Albert nog weerwerk kon bieden. Nys en Albert waren vertrokken. Albert voelde de spanning en het weerwerk van de Belgische kampioen en maakte kleine, maar belangrijke foutjes. Door een foutje van Albert, liep Sven 10 seconden uit. Maar na de jetlag van vorige week, zat deze keer het materiaal ‘spaak’. Er was een spaak dorgebroken van Svens fiets, waardoor hij van fiets moest wisselen en Albert opnieuw vooraan kon komen aansluiten. Albert kreeg daardoor een mentale boost, die hem aanzette om volluit door te gaan na een tweede keer materiaalpech (deze keer een lekke band), iets wat hij voordien niet gedaan had. De lekke band bleef Sven parten spelen, want ook Sven Vantourenhout en Dieter Vantourenhout staken de Belgische kampioen nog voorbij. Albert was weer vertrokken voor een solo.

Sven was vandaag niet de enige met pech, want in de spurt om de tweede plaats tussen Sven en Dieter Vantourenhout, kwam Dieter zwaar ten val, waardoor Sven alsnog een mooie podiumplaats uit de brand sleepte. Sven was zichtbaar meer tevreden dan vorige week, want hij verklaarde 30 procent beter te zijn geworden.

Uitslag
1. Niels Albert
2. Sven Vantourenhout
3. Sven Nys
4. Kevin Pauwels
5. Klaas Vantournout.

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: