//
Je leest...
Wedstrijden

Sven nog niet helemaal hersteld na WK MTB

Cyctomegalovirus.
Geen Bart Wellens vandaag, hij werd immers geveld door het cytomegalovirus, waardoor hij waarschijnlijk het hele veldritseizoen niet meer zal kunnen crossen. Vandaag wel Sven, die vandaag de bevestiging moest krijgen dat hij de overstap van MTB naar crossfiets volledig onder de knie heeft gekregen. ‘De overstap van een MTB naar crossfiets is geen lachertje, ik ben zelfs gevallen op mijn eerste training na het WK MTB’, luidt het.
Ontketende Niels Albert.
Niels Albert, die er deze zomer een redelijk zwaar zomerprogramma had opzitten, kwam fris aan de start van de allereerste TV-veldrit in en om de bossen van Neerpelt. Dat was in tegenstelling met Sven, die nog maar een weekje na het WK kon recupereren. Al vanaf de start vloog Niels Albert er meteen in, Sven startte ook goed. Na de allereerste ronde was er onder aanvoering van Simunek een allereerste schifting die het pelotonnetje volledig uit elkaar ranselde.
De tweede ronde van elf af te leggen ronden, was voor Niels Albert het sein om te vertrekken. Hij ging er als een bezetene tekeer en alleen Stybar en Sven konden volgen. De rest leek er al aan voor de moeite.
Sven en Stybar konden een tijdje het razendsnelle tempo van Albert aan, maar moesten vandaag toch hun meerdere herkennen in Niels Albert. De Tremelonaar vertrok voor zijn soloslim en daarachter was het bikkelen voor de ereplaatsen.
Sven had de trip naar Australië duidelijk nog niet verteerd en bleef een tijdje rijden op de derde plaats, achter Zdenek Stybar. Albert bouwde vooraan stelselmatig zijn voorsprong uit.
Het ging van kwaad naar erger met Sven en hij zakte terug naar de 7e, uiteindelijk zelfs de negende plaats. Stybar en Albert waren allebei zeker van hun podiumplaats, maar daarachter was het een spannend duel voor de 3e plaats. Uiteindelijk was het Vantornout, die naar de derde plaats reed. [NT]
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: