//
Je leest...
Uncategorized, Wedstrijden

Sven veertiende geëindigd op WK in Australië

Sven moest op het WK 42e starten, maar zag zijn kansen toch rooskleurig in. Hij liet zich niet wegslaan door die slechte startpositie en startte ronduit perfect. Hij positioneerde zich snel vooraan, wat hij voor de start van het WK ook aan de pers had verteld. Hij kon dus meteen gaan meestrijden met de grote kanonnen voorin. Een voorbeeld om zijn glansstart te bewijzen, was zijn positie na de allereerste ronde, die zich uitte in een mooie 6e plek. De tweede ronde bleef Sven zijn 6e plek vasthouden en liet hij zelfs de 5e snelste tijd van alle deelnemers optekenen. Maar 37 plaatsen maak je natuurlijk niet goed zonder dat je daarvoor moet inboeten. Toch wist Sven zich een keer op te trekken naar de 4e, zelfs 3e positie. Maar in de 4e van de 7 af te leggen ronden, begon het verval zich toch af te tekenen. Sven zakte zichtbaar weg, ondanks hij een ronde voordien met de beste meekon. Voorin gingen Absalon, Hermida, Schurter en Vogel strijden voor het goud, zilver en brons.

Voor de andere sommige Belgen werd het geen supergoed WK. Roel Paulissen kende geen superdag en zakte uiteindelijk weg naar een 16e plaats. Paulissen kon nooit echt zich gaan vestigen in de top tien en bleef wat sukkelen tussen de 10e en 20e positie. Hij werd dus uiteindelijk 16e.

Filip Meirhaege, die met dit WK zijn carrière afsloot, slaagde er toch nog in een min of meer goed resultaat te behalen, hij werd uiteindelijk 19e en sluit daarmee zijn carrière glansrijk af, die veel ups en downs kende.

Sven zakte uiteindelijk weg naar de 14e plaats en werd daarmee opnieuw beste Belg, na zijn 3e plaats op het EK in het Nederlandse zoetermeer. Voorin demarreerde de neoprof Schurter en sloeg meteen een gat dat Absalon niet meer kon dichten. Voor de neoprof Schurter is het meteen een stunt, hij werd namelijk vorig jaar ook wereldkampioen bij de beloften. Het zilver was voor Absalon, die Vogel met het brons, voorbleef. Een min of meer geslaagd WK voor Sven, die op 20 September aan zijn crossseizoen begint in Neerpelt. [NT]

UITSLAG
1. Nino Schurter (Zwi) in 2u04’39”
2. Julien Absalon (Fra) op 3″
3. Florian Vogel (Zwi) 58″
4. José Antonio Hermida (Spa) z.t.
5. Geoff Kabusch (Can) 2’04”
6. Cédric Ravanel (Fra) 2’35”
7. Jean-Christophe Peraud (Fra) 2’59”
8. Todd Wells (VS) 3’06”
9. Jaroslav Kulhavy (Tsj) 3’22”
10. Christoph Sauser (Zwi) 3’45”
14. Sven Nys 4’40”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: