//
Je leest...
Uncategorized, Wedstrijden

Sven derde op EK MTB in Zoetermeer

Sven is derde geëindigd in Zoetermeer, waar het EK Mountainbike gereden werd. Met zijn derde plaats komt hij nu nog een stapje dichter bij zijn ‘einddoel’: Londen 2012.

De wedstrijd: Sven maakt een superstart.
Het parcours in Zoetermeer lag Sven perfect, het was dan ook een soort verdritparcours. Wel kwam er wat meer techniek aan te pas en ook de wedstrijdduur lag natuurlijk anders (2u in vergelijking met een veldritwedstrijd van 1 uur).

Ondanks een start op de 38ste plaats, maakte Sven al van bij de start een groot aantal plaatsen goed. Door een goede start, kwam hij al na een paar ronden meteen aansluiten bij de favorieten. Het was vanaf dan al duidelijk dat Sven mee ging strijden voor een medaille. Er waren ook bepaalde favorieten die hun forfait hadden gegeven voor dit EK. Een goed voorbeeld was de Franse, olympische kampioen: Julien Absalon. Geen Absalon dus op het EK.
Maar voor Sven ‘sneed dat argument geen hout’ en Hermida had aan hem een vette kluif om zijn tweede plaats veilig te stelllen. Toen sloeg echter mechanische pech toe.

Het was ondertussen al goed beginnen gieten in Zoetermeer (Het parcours begon er als een ‘meer’ uit te zien) en daardoor was het parcours hervormd tot een lekker modderbad. Voor Sven, de concurrentie had geen ervaring in het crossen en dat gef Sven de mentale moed om terug naar de 3de plaats te ‘crossen’. Roel Paulissen en Sven Vantourenhout ‘genoten’ zichtbaar minder van zo’n modderspektakel en zij werden herleid naar plaatsen 31, voor Paulissen en plaats 27 voor Vantourenhout.

‘Sven had zijn zaagje gespannen’
Sven reed dus naar het brons. Ondanks een zaagstuk de ochtend voor de wedstrijd, volgens vrouwtje Isabel in HLN. ‘Hij lag de hele ochtend te zeuren, maar dat is meestal een goed teken voor de wedstrijd.’ Ook Ex-MTB’er Meirhaege was vol lof: ‘Hij helpt de sport naar een hoger niveau te tillen.’ En ook Sven was tevreden met zijn brons, wat had u gedacht. [NT]

Top 3
1. Ralph Näf
2. José Antonio Hermida Ramos
3. Sven Nys

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: